Rheden Nieuws eet de diepvries leeg

Foto: nilicule via Foter.com - CC BY-SA

COLUMN – Zaterdagavond 22:00 uur, de honden slaan aan. Er zijn mensen aan de deur. Uw columnist legt snel de vaat uit zijn handen en betrapt de buitengewoon gemotiveerde hoofdredacteuren van Rheden Nieuws aan de voordeur. Controle waarom mijn column niet op tijd ingeleverd is?

Gelukkig hebben we de restanten van de haas net verorberd en wordt het afval netjes gescheiden afgevoerd. De erwtensoep in wording voor morgen, was gelukkig te ruiken voor de hoofdredactie op de oprijlaan. Bij het openen van de voordeur troffen de hoofdredacteuren mij aan met een Nordman voor de kerstdagen op mijn rug.

Uiteraard was het geen controle, uw columnist hoefde zich niet te verantwoorden. De hoofdredactie loopt persoonlijk de deuren van de vrijwilligers af om ons allen een fijne kerst en jaarwisseling te wensen. Ze bieden ons ook een diner aan als bedankje. Het zijn lieve mensen en goed voor het verspreiden van het nieuws in onze gemeente Rheden. Hulde aan Irma en Wim die daar een groot deel van hun vrije tijd aan besteden.

Nee, ze wilden geen koffie. Geen tijd. Lukt het om je column morgen aan te leveren? Uh, ja natuurlijk. Daarom hierbij ons tweehonderd jaar oude familierecept zoals uw columnist deze altijd maakt:

700 ons of meer hamschijf (eventueel bevroren in een grote soeppan met koud water opzetten, als het kookt twee eetlepels zout toevoegen. Houd het aan de kook op een zo zacht mogelijk vuurtje en dat minstens twee uur. Dat is tijd genoeg om de volgende groenten te schillen, wassen en in blokjes te snijden (het wordt later gepureerd): half pond spliterwten, 6 grote aardappelen, kilo prei en een knolselderij. Dat alles laat u nog een uur meekoken. Dan pakt u uw metalen passe-vite (hij moet wel stevig zijn om deze klus te klaren) en draait u het groene goedje erdoorheen.

Als de licht vloeibare massa weer in de pan zit maakt u het op smaak met peper, maggi, bouillonblokken en minstens één in plakjes gesneden rookworst. Ook het vlees dat u van de hamschijven plukt. Als de worst gaar is kunt u aan tafel.

Rheden eet smakelijk!

Kijk voor meer Rheden eet smakelijk op: http://nieuws.nl/zoekresultaten/?q=site%3Arheden.nieuws.nl+rheden+eet+smakelijk

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen