Jaarlijkse Heidewerkdag op het Rozendaalse Veld

VELP/ROZENDAAL – Afgelopen zaterdag was er weer de jaarlijkse Heidewerkdag aan de Kluizenaarsweg op het Rozendaalse Veld, 45 vrijwilligers waren bijeen gekomen om de jonge dennetjes te verwijderen tussen de heide.

De Geërfden van het dorp Velp en de gemeente Rheden organiseren jaarlijks de Heidewerkdag op het Rozendaalse Veld. Deze was dit jaar op 25 februari, de vrijwilligers werden hartelijk welkom geheten door de voorzitter Jan Schaeffer, hij was weer blij dat er weer zovelen waren gekomen om te helpen om de heide open te houden van dennen en kleine berken.

Ook wethouder Constans Pos benadrukte het belang van dit werk, zodat ook later onze kinderen kunnen genieten van dit mooie stuk natuur dat we hier hebben, tevens is het ook weer goed voor het toerisme in de gemeente.

Hierna ging de ploeg aan het werk op een veld langs het wandelpad, wat met veel enthousiasme werd gedaan. Rond 12.30 uur was er voor iedereen erwtensoep met brood. Alle deelnemers gingen met een volle maag en tevreden naar huis.

Heidewerkgroep zoekt leden

Er bestaat ook een vrijwilligersgroep die zich het hele jaar inzet op de heide. Deze groep werkt eenmaal per twee weken op dinsdagochtend. Zij kunnen nieuwe leden goed gebruiken. U kunt vrijblijvend een ochtend komen en ervaren of dit iets voor u is! Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met de gemeente Rheden.

Voor meer informatie mail naar [email protected] of met het telefoonteam van de gemeente Rheden via (026) 49 76 911 (tijdens kantooruren).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen