Foto’s van het paasvuur in Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Afgelopen zaterdagavond om 20:00 uur stond muziekvereniging Sempre Crescendo al helemaal opgesteld op de parkeerplaats van de Harmonie in Laag-Soeren. Zij hadden zich daar verzameld voor de optocht naar het jaarlijkse paasvuur.

Onder begeleiding van de muziekklanken liepen zij samen met een flink aantal bezoekers naar het weiland tegenover landgoed Laag-Soeren waar ieder jaar het paasvuur gehouden wordt.

Bij aankomst stonden er al heel wat mensen rond om de brandstapel die ze nog maar net geleden aangestoken hadden. Ieder jaar zijn na het begin van de lente, mensen weer druk aan het snoeien in hun tuinen. Het snoeihout en groenafval kan men een paar dagen voor het paasvuur inleveren bij de paasvuurlocatie. Al het groene afval wordt vervolgens op een grote hoop gestapeld en de avond voor pasen wordt dit aangestoken.

Onder het genot van de warmte en het knisperende vuur staan bezoekers heerlijk bij te praten met elkaar. Elk jaar is het weer een terugkeerde gezelligheid die nog steeds voortduurt. Het is zelfs ook wel eens anders geweest zo als bijvoorbeeld met grote droogte in de omgeving wat de gemeente en brandweer toen heeft moeten besluiten dat het paasvuur op last van brandgevaar niet door mocht gaan.

Dit jaar heeft het dorp weer heerlijk en als van ouds kunnen genieten van hun paasvuur.

Paasvuur Laag-Soeren

Paasvuur Laag-Soeren

Paasvuur Laag-Soeren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen