Egerländermuziek populair in Liemers

ZEVENAAR – Original Liemers Musikanten uit Zevenaar organiseerde op zaterdag 19 oktober voor de vijfde maal de Zevenaarse Kapellen Dag.  Een dag vol met optredens en dus een must voor de liefhebber van de Egerländer Blaasmuziek. De liefhebbers waren er, Partycentrum Staring zat de hele dag bomvol.

De eerste vier edities bleken zo’n succes, dat een lustrumeditie niet kon uitblijven. De kapellendag is een treffen van muzikanten die de Egerländermuziek een warm hart toe dragen. Het is geen wedstrijd, maar een dag vol muziek en optredens van verschillende orkesten. Deelnemende orkesten waren: Seniorenorkest de Liemers, De Vesterswalder Musikanten Zevenaar, Moll’nbarger Kapel  Neede, De Iesellander Muzikanten Doetinchem, De Leemkuulers Bemmel, Original Liemers Musikanten Zevenaar en De Haaksberger Musikanten Haaksbergen. Voorzitter Henk Willemsen van het organiserende Original Liemers Musikanten was dik tevreden: “Volgend jaar komt er zeker een vervolg”.
chmyur29zei5ziyihus0fvky1
De Original Liemers Musikanten is een Egerländerkapel die bestaat uit een groep enthousiaste amateur musici uit de Liemers e.o. en is opgericht in 1999. De 25 leden tellende kapel staat onder leiding van dirigent Albert Ketz, die samen met zijn vrouw Lies, ook de zang voor zijn rekening neemt. De kapel verzorgt optredens in binnen- en buitenland. 
Liefhebbers van Egerländer Blaasmuziek komen op 2 november a.s. in Rozendaal aan hun trekken met een dubbelconcert van Isseltaler Musikanten en de Drie Donken Blaaskapel. Klik HIER voor meer informatie.
Klik op de foto voor een impressie gemaakt bij de start van de kapellendag. 
Foto’s: Theo Jansen
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
pqtomhnwmo6dacdc6bz3amcxf
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen