Karin Bloemen op Galaconcert Arnhem 2013

Regionale muzikanten

ARNHEM – Karin Bloemen zal zaterdag 26 januari als speciale solist optreden op het Galaconcert Arnhem. Zij wordt in Musis Sacrum begeleid door het Arnhems Promenade Orkest.

De organisatie van het Galaconcert Arnhem is in handen van de Ex-Prinsen van carnavalsvereniging de On-Ganse. Het Galaconcert is een bijzonder en feestelijk avondje uit, het biedt een inspirerende mix van klassieke en populaire muziek. Het Arnhems Promenade Orkest staat onder leiding van dirigent Peter Smits, speciale solist is Karin Bloemen.

Regionale muzikanten

Speciaal voor het Galaconcert 2013 heeft Peter Smits, musicus, dirigent en muzikaal adviseur van de concertcommissie, een groot harmonieorkest samengesteld: het Arnhems Promenade Orkest. Het orkest bestaat uit voortreffelijke amateurmuzikanten die afkomstig zijn uit diverse verenigingen in en rond Arnhem. De (bijna) professionele amateurs spelen o.a. bij Muziekvereniging Heijenoord Arnhem, de Club Didam, Harmonieorkest Brummen en de Koninklijke Harmonie Oosterbeek.

Vrijwilligers voor vrijwilligers

In het verleden hebben diverse professionele orkesten hun bijdrage geleverd aan het welslagen van het Galaconcert. De afgelopen jaren concerteerden bijvoorbeeld Het Gelders Orkest, Guido’s Orchestra, de Koninklijke Marinierskapel, de Luchtmachtkapel en André Rieu. Vanwege de kosten die dergelijke professionele orkesten met zich meebrengen, is er dit jaar gekozen voor een orkest bestaande uit vrijwilligers. Samen met de vrijwilligers van de On-Ganse wordt er op deze manier een prachtig concert met aansluitend een groot feest georganiseerd. Het batig saldo van de avond komt ten goede aan allerlei goede doelen in en rond Arnhem.

Thema Arnhem

De muziek die deze avond gespeeld wordt, verwijst naar bekende Arnhemse thema’s. Arrangeur/regisseur Rudy Böhmer heeft samen met Peter Smits het programma samengesteld. De muziek wordt visueel ondersteund met foto’s uit het archief van de in 2009 overleden fotograaf Jan Wamelink.

De Lion King verwijst naar Burgers Bush, Zemir et Amor (herkenningsmelodie bij programma “Ontdekjeplekje”) verwijst naar het Nederlands Openluchtmuseum. Monti’s Czardas staat voor Hogeschool Artez en voor Operatie Market Garden spelen de Arnhem Band en de doedelzakspelers van Batavorum Highland Cathedral. Verder wordt met delen uit de Water Music van Händel een licht geworpen op Arnhems talrijke waterwerken in park Sonsbeek. Speciale solist is Papillon Boddeke, 12 jaar, violist uit de talentenklas van Artez.

Karin Bloemen en het Arnhems Promenade Orkest

In het tweede deel van de avond zingt Karin Bloemen liederen liederen die ook weer een link met Arnhem hebben. Zij wordt begeleid door het Arnhems Promenade Orkest en het Combo van Eddie C.

Na afloop van het concert is er in een speciaal versierd sfeervol Musis Sacrum een groot feest.

Meer informatie over de avond vindt u op:

Galaconcert Arnhem

Programma Galaconcert Arnhem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen