Politie berichten Noord-Oost Gelderland

Heerde- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 juni een 18-jarige automobilist uit Epe aangehouden omdat hij gedronken had. De jongen reed erg roekeloos terwijl hij geen rijbewijs had. De auto bleek van een familielid te zijn die geen toestemming had gegeven om daarvan gebruik te maken. Kort na 04:00 uur zagen surveillerende agenten op de Dorpsstraat in Heerde een roekeloze automobilist naderen. De auto kwam slingerend, met gedoofde lichten en hoge snelheid aanrijden richting het uitgaanspubliek. Toen de bestuurder de agenten zag, stopte hij. De Epenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Heerde- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 juni een 18-jarige automobilist uit Epe aangehouden omdat hij gedronken had. De jongen reed erg roekeloos terwijl hij geen rijbewijs had. De auto bleek van een familielid te zijn die geen toestemming had gegeven om daarvan gebruik te maken. 
Kort na 04:00 uur zagen surveillerende agenten op de Dorpsstraat in Heerde een roekeloze automobilist naderen. De auto kwam slingerend, met gedoofde lichten en hoge snelheid aanrijden richting het uitgaanspubliek. Toen de bestuurder de agenten zag, stopte hij. De Epenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Daar blies hij op de ademanalyse een promillage van ruim 1. Dat is vijf keer het maximum voor beginnend bestuurders.

Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt voor joyriding, rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.

Harderwijk- Een toevallige passant heeft een 29-jarige Poolse man zondagochtend 24 juni behoedt voor een zeer gevaarlijke actie. De dronken man wilde het talud opklimmen om de Rijksweg A28 te voet over te steken. 
De alerte passant zag de man rond 06:30 uur aan de Westermeenweg in Harderwijk. Nadat hem opviel dat een man probeerde het talud op te klimmen bedacht hij zich niet en sprak de dronken man aan. Ondertussen belde de man de politie en hield hij de dronken man tegen.

Agenten kwamen ter plaatse en merkten dat de man flink gedronken had. Hij bleek de A28 over te willen steken om lopend naar het snelwegtankstation te gaan.

De man kreeg een bekeuring van 91 euro.

Lievelde- De politie heeft zaterdag 23 juni een 29-jarige man uit Aalten aangehouden. Hij had ruim een maand geleden een tas bij een treinmachinist afgehaald die kort daarvoor was gevonden. De tas bleek niet van hem te zijn. De alerte machinist zag hem weer belde de politie. De tas is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaresse. 
Op woensdag 16 mei was een 21-jarige vrouw haar tas vergeten in de trein. Ze stapte uit op het Station in Lievelde en ontdekte dat ze haar tas miste. Ze heeft contact gezocht met de machinist die de tas kort daarvoor aangeboden had gekregen van een vinder. Daarna had er zich een andere jongen bij hem gemeld die zich uitgaf als de eigenaar. De machinist gaf hem de tas mee. De vrouw heeft de machinist verteld dat het haar tas was.

Gistermiddag, zaterdag 23 juni, zag de machinist de jongen die hij de tas had meegegeven. Hij sprak hem aan en hield hem tegen. Gebelde agenten kwamen ter plaatse en hebben de verdachte, een 29-jarige man uit Aalten, aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De tas is inmiddels teruggegeven aan familieleden van de eigenaresse. 
De politie maakt proces-verbaal op.

Hattem- De politie heeft zaterdagavond 23 juni een 45-jarige automobiliste uit Hattem aangehouden omdat ze gedronken had. Er ontstond een ongeval met een fietsster. De vrouw op de fiets bleek gewond te zijn en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste blies ruim drie keer het maximum promillage voor ervaren bestuurders. Haar rijbewijs is ingenomen. 
Het ongeval is kort na 21:00 uur bij de politie gemeld. De automobiliste reed over de Hilsdijk in Hattem toen ze twee fietsers inhaalde. Omdat er vanuit tegengestelde richting een auto naderde moest zij iets naar rechts om ruimte te maken. Hierbij ontstond er een aanrijding met een fietsster. De vrouw op de fiets (leeftijd en woonplaats onbekend) viel en raakte gewond. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten hadden sterk het vermoeden dat de automobiliste gedronken had, waarop zij is aangehouden en is meegenomen naar het politiebureau. Daar blies ze een promillage van ruim 1.8. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Epe- Op zaterdag 23 juni is er een inbraak ontdekt in een woning aan het Pelzerpark in Epe. Er zijn onder meer sieraden gestolen. 
Men is binnengekomen door een deur open te breken.

De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Apeldoorn- De politie moest er zaterdagmiddag 23 juni aan te pas komen nadat een parkeerprobleem uit de hand was gelopen. Een bestuurster van een busje werd erg agressief nadat zij op haar parkeergedrag is aangesproken. Ze gooide met stoelen en sloeg de cafetaria-eigenaresse. De vrouw is aangehouden. 
Het incident is rond 15:45 uur bij de politie gemeld. Kort daarvoor parkeerde een vrouw haar busje voor de deur van een cafetaria aan het Operaplein. Toen zij daarop werd aangesproken werd zij erg agressief. De vrouw gooide met stoelen en sloeg de cafetaria-eigenaresse.

Agenten kwamen ter plaatse en hebben de vrouw aangehouden. Ze is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

Apeldoorn- De politie onderzoekt een incident waarbij een 21-jarige man in de nacht van zaterdag op zondag 24 juni is mishandeld door een groep jongens. Hij liep een gebroken kaak op. De politie zoekt getuigen.
Het voorval is rond 04:30 uur gemeld. De Apeldoorner liep over de Asselsestraat in zijn woonplaats toen hij een groepje jongens passeerde. Hij ving een deel van het gesprek tussen de jongens op en stelde daar een vraag over. De jongens reageerden agressief waarna de Apeldoorner is belaagd. De groep ging er vervolgens vandoor. De gebelde agenten hebben de 21-jarige man overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt de mishandeling en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Apeldoorn- In de nacht van zaterdag op zondag 24 juni is er ingebroken in een woning aan de Mathaak in Apeldoorn. Een buurtbewoner hoorde verdachte geluiden en belde de politie. De inbrekers zijn niet meer gevonden.
De getuige belde rond 03:00 uur nadat hij verdachte geluiden had gehoord bij de woning. Toen de agenten ter plaatse kwamen vonden zij braaksporen. Het is nog niet duidelijk of men binnen is geweest. De politie heeft met meerdere eenheden in de omgeving naar de inbrekers gezocht. Ze zijn niet meer gevonden.

De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Gorssel, Zutphen- Op zaterdag 23 juni zijn er vier inbraken bij de politie gemeld. De politie heeft de inbraken in onderzoek. Nabij de woningen wordt buurtonderzoek gehouden en het Team Forensische Opsporing zal sporenonderzoek verrichten. 
Op zaterdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Molenweg in Gorssel. Hoe men is binnengekomen is nog niet duidelijk. Vanuit het huis zijn sieraden gestolen.

Aan het einde van de middag is er zaterdag ingebroken in twee Zutphense woningen. Aan de Coehoornsingel kwam men binnen door een deur open te breken. Hoe men is binnengekomen in een huis aan de Hoornwerk is niet duidelijk. Vanuit beide woningen is geld gestolen.

Ook in Teuge hebben inbrekers toegeslagen. Op zaterdagavond is er een ruit ingegooid bij een woning aan de Beukelaarsweg. Er zijn sieraden gestolen.

Neede- Een 46-jarige automobiliste uit Borculo is zaterdagmiddag 23 juni gewond geraakt na een frontale aanrijding met een vrachtauto. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. 
Het ongeval is rond 17:30 uur bij de politie gemeld. De automobiliste reed op de Borculoseweg, de N315, richting Borculo. Vanuit de tegengestelde richting naderde een vrachtauto (klein model). Door nog onbekende oorzaak ontstond er op de Schipbeekbrug een frontale aanrijding tussen de 20-jarige chauffeur uit Ambt Delden en de automobiliste.

De vrouw zat bekneld in de auto en is door de brandweer uit haar auto bevrijd. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het personeel van een traumahelikopter heeft ter plaatse medische bijstand verleend. De verkeersongevallendienst onderzoekt de precieze toedracht van het ongeluk. De provinciale weg was enkele uren afgesloten.

Doetinchem- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 juni een 28-jarige man aangehouden voor vernieling. Hij had een stoel tegen de snackmuur bij een snackbar aan het Simonsplein gegooid. 
Het incident is rond 04:40 uur bij de politie gemeld. Een man had een stoel tegen de snackmuur gegooid. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de verdachte (woonplaats onbekend) aangehouden.

Zijn vrienden bemoeiden zich daarmee maar de man kon toch worden ingerekend. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

De politie heeft de vernieling in onderzoek.

Aalten- Een 27-jarige automobilist uit Nijmegen is zondagmorgen 24 juni zwaargewond geraakt nadat hij tegen een boom is gebotst. De man is met onbekend letsel door een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. 
Het ongeval gebeurde rond 10:40 uur. De automobilist reed over de Aladnaweg, hij kwam vanuit de richting Lichtenvoorde en reed richting Aalten. Door onbekende oorzaak botste hij frontaal tegen een boom aan de rechterzijde van de weg.

Het slachtoffer zat bekneld in de auto en is door de brandweer bevrijd. Hij is door een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallendienst onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval. De weg was daardoor enige tijd afgesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen