Politie berichten uit de regio

REGIO- Bijgewerkt tot 13.30

REGIO- Bijgewerkt tot 13.30

ELST – Een 17-jarig meisje uit Elst is op 22 juni rond 13.45 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg-Noord in Elst. Ze reed op haar scooter en werd aangereden door een tractor, die werd bestuurd door een 34-jarige man uit Elst. Deze wilde linksaf slaan en kon kennelijk het meisje niet meer ontwijken. Het meisje is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. 

EDE – De politie heeft op 24 juni rond 03.30 een 19-jarige jongen uit Renswoude aangehouden. Deze pleegde vernielingen aan de slagbomen bij de spoorwegovergang ter hoogte van de Telefoonweg in Ede. 
Surveillerende ambtenaren waren snel ter plaatse maar de verdachte wist in eerste instantie te ontkomen. Een omstander wist hem echter vast te pakken waardoor hij alsnog kon worden aangehouden. De man pleegde hevig verzet waardoor de politie-ambtenaren gepast geweld moesten toepassen. Uiteindelijk kon hij worden geboeid. De jongen bloedde rond zijn wenkbrauw, maar de verdachte verklaarde zelf dat dat een helend wondje was, dat hij de dag ervoor had opgelopen bij een vechtpartij elders. 
Agressie vanuit publiek
Aangezien enkele omstanders zich er mee wilden bemoeien, moesten enkele toegesnelde politie-ambtenaren deze personen op afstand houden. Deze zagen bijvoorbeeld één van de personen op agressieve wijze met gebalde vuisten op hen aflopen; om deze actie te beëindigen werd een trap uitgedeeld. De politie heeft verder diverse tikken uitgedeeld, onder meer met de wapenstok ten einde het publiek op afstand te houden. Korte tijd later vertrokken de personen en keerde de rust weer.

WAGENINGEN – De politie heeft op 23 juni rond 15.30 uur een 28-jarige man uit Tutin Ribarice (Servië) aangehouden. De man was bij zijn 27-jarige ex-vriendin gekomen, waarop beiden ruzie kregen. Daarop zou de man talloze vernielingen in haar woning hebben gepleegd. De politie was snel ter plaatse en hield de man aan. Op aanwijzing van getuigen werd in de onmiddelijke omgeving van de woning een vuurwapen gevonden; de politie gaat er vanuit dat dit het eigendom van de man was. De politie heeft de zaak in onderzoek. 

WAGENINGEN – De politie heeft op 24 juni rond 02.20 uur een 35-jarige man uit Ede aangehouden. De man was door een medewerker van een café aan de Markt in Wageningen de deur gewezen en daar was de verdachte het kennelijk niet mee eens. De man pakte daarop een stoel en gooide deze door de ruit van de deur. Medewerkers hebben daarop de man tegen de grond gewerkt en in bedwang gehouden tot de politie korte tijd later aanwezig was. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor een politie-ambtenaar gepast geweld moest gebruiken. De man werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen