Regionale Politieberichten Noord- en Oost-Gelderland

Harderwijk • De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een grijze Opel Astra uit een wasstraat aan de Lorentzstraat in Harderwijk. De diefstal vond dinsdag 29 mei plaats en de auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd.

Harderwijk • De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een grijze Opel Astra uit een wasstraat aan de Lorentzstraat in Harderwijk. De diefstal vond dinsdag 29 mei plaats en de auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd.

De auto was rond 11.20 uur in de wasstraat geplaatst. Door het automatische systeem rolt deze tijdens het wassen door de wasstraat en zat er dan ook niemand in de auto.

Op een gegeven moment zagen getuigen dat de auto achteruit de wasstraat uit kwam. Een onbekende man reed met de auto weg in de richting van de N 302. Een getuige ging nog achter de auto aan, maar is deze kwijtgeraakt.

De eigenaar heeft aangifte gedaan. Het gaat om een grijze Opel Astra met het kenteken 64-XJ-GV. De man in de auto wordt op 40 à 50 jaar geschat. Hij was ongeveer 1.80 lang en had een fors postuur. De politie vraagt tips via 0900 – 8844.

 

Putten, 30-05-2012 • De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 30 mei een 31-jarige man uit Putten aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Agenten hielden de man even voor 01.00 uur staande op de Calcariaweg in Putten voor een routinecontrole. Tijdens de blaastest op straat bleek, dat de man alcohol had gedronken.

Daarop is hij meegenomen naar het politiebureau, waar hij een promillage van 0,6 blies. Hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Hierden • Een inwoonster van Hierden is dinsdagmiddag 29 mei slachtoffer geworden van oplichting aan de deur. Tijdens de koop van pleisters voor het goede doel, wilden de mannen het geld wisselen. Het beloofde geld werd niet meer teruggebracht. De politie waarschuwt voor degelijke oplichterspraktijken en is op zoek naar getuigen voor het onderzoek.

Het is de tweede keer in korte tijd op de Veluwe, dat pleisterverkopers misbruik maken van het vertrouwen van potentiële kopers. De eerste keer vond in Ermelo plaats. De op leeftijd zijnde vrouw kreeg bij haar woning op de Allee bezoek van twee mannen. Zij besloot pleisters voor het goede doel te kopen en gaf geld. Eén van de collectanten vroeg haar of ze geld wilde wisselen, waarop de ander weg ging om te wisselen. Toen zijn maat niet meer terug kwam, ging hij er bellend vandoor. De vrouw heeft de mannen niet meer terug gezien. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.

Het signalement van de mannen:

De eerste man is een blanke man van ongeveer 30 jaar met bruin haar. Hij droeg een zwart t-shirt, blauwe spijkerbroek en sportschoenen. Hij had een groene tas met daarin de pleisters.

De tweede jongeman is een blanke jongeman van ongeveer 18 jaar oud en had blond stekeltjes haar. Hij droeg een zwart t-shirt.

De politie waarschuwt met dit bericht voor dergelijke oplichtingspraktijken. Op uiteenlopende manieren weten oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en vele onschuldige slachtoffers te maken. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken.

 

Wezep, 30-05-2012 • Er is dinsdag 29 mei op klaarlichte dag ingebroken in een woning op ’t Veld in Wezep. Men heeft onder meer geld en sieraden weggenomen.

Men heeft een deur geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en roept getuigen op, zich te melden, die iets gezien hebben, dat met deze inbraak te maken kan hebben.

Tips kunnen gemeld worden via 0900-8844.

 

Zutphen, 30-05-2012 • Op dinsdagavond 29 mei is er in drie garageboxen aan de Emmerikseweg in Zutphen ingebroken. Voor zover bekend, is er niets buitgemaakt.

De inbraken werden halverwege de avond ontdekt en bij de politie gemeld. De deuren bleken te zijn geforceerd. De politie heeft de inbraken in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

 

Lochem, 30-05-2012 • Een 55-jarige man uit Goor is dinsdag 29 mei bij een aanrijding op de Goorseweg in Lochem met zijn auto op de kop beland. De automobilist is voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval is rond 17.00 uur bij de hulpdiensten gemeld. Op de kruising van de Goorseweg met de Mogesompsweg/Kappellendwarsweg had een 73-jarige automobiliste uit Gelselaar geen voorrang verleend aan de automobiliste uit Goor. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide automobilisten, waar na de auto van de man op de kop belandde. De bestuurder is door omstanders en de brandweer uit zijn auto geholpen. De 73-jarige automobiliste bleef ongedeerd.

 

Zutphen, 30-05-2012 • De politie Zutphen heeft dinsdag 29 mei samen met de Belastingdienst op de van Drinenstraat een verkeerscontrole uitgevoerd. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd waaronder het rijden zonder gordel, een snelheidsovertreding van 40 km te hard en openstaande belastingschulden van ruim 130.000 euro.

Tijdens de verkeerscontrole werden in totaal 15 blaastesten afgenomen. Niemand bleek teveel gedronken te hebben. Wel werden er bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de gordel (12x), het niet handsfree bellen (5x), voor folie op de ramen (2x) en een onjuiste kentekenplaat op een aanhanger (5x).

Snelheidscontrole

Tevens stond er op de Voorsterallee in de 60-km zone een radarauto. Deze auto controleerde 592 passanten. Hiervan reden er 136 te hard. De hoogste meting was 100 km/uur. Deze overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

ANPR-auto

Dan was er nog een inzet van de ANPR auto. De ANPR-auto registreert alle kentekens van passerende auto’s. Deze kentekens worden onmiddellijk vergeleken met de landelijke opsporingslijsten. Dit voertuig leverde 17 keer een hit op voor de belastingdienst. Door de belastingdienst werden vier auto’s in beslag genomen in verband met een openstaande belastingschuld van ruim 130.000 euro. In contanten en per pin werd 6100 euro geïnd.

 

Eibergen, 30-05-2012 • Dinsdagochtend 29 mei vond er op de Twenteroute (N18) bij Eibergen een aanrijding plaats waarbij vier auto’s betrokken waren. Twee van hen kwamen frontaal met elkaar in aanrijding. Eén van de betrokken automobilisten is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval is rond 10.00 uur bij de hulpdiensten gemeld. Een 40-jarige automobilist uit Eibergen reed van Groenlo richting Eibergen.

Door nog onbekende oorzaak kwam hij op de andere weghelft terecht. Door de berm in te sturen probeerde een tegenligger hem te ontwijken, maar raakte de auto van de Eibergenaar nog net aan de achterkant. Een 22-jarige automobilist uit Haaksbergen die daar weer achter reed, kwam frontaal in aanrijding met de automobilist Eibergen. Achter de Haaksberger reed nog een auto en die raakte bij een uitwijkmanoeuvre nog beschadigd. De automobilist uit Eibergen raakte als enige gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De andere drie automobilisten kwamen met de schrik vrij. De verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse voor onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Hierdoor is de weg tot aan het begin van de middag afgesloten geweest.

 

Aalten, 30-05-2012 • In de nacht van dinsdag op woensdag 30 mei is er ingebroken in een supermarkt aan De Hoven in Aalten. Voor zover bekend, is er niets buitgemaakt.

De inbraak is rond 02.30 uur door de alarmcentrale gemeld. Er is een ruit vernield om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Men kan hiervoor contact opnemen met de politie via 0900-8844.

 

Didam • In de nacht van zaterdag op zondag 27 mei is vanaf een parkeerplaats aan de Dijksestraat in Didam een aanhangwagen gestolen. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen.

De diefstal is de volgende ochtend ontdekt. De aanhangwagen stond geparkeerd op de parkeerplaats. Er was geen kabel- of disselslot aangebracht om een diefstal te voorkomen. Het betreft een witte 2-assige aanhangwagen met opbouw, met kenteken WH-39-RS. Het voertuig staat inmiddels als gestolen gesignaleerd. Tips en getuigen zijn welkom via 0900-8844.

 

Keijenborg, 30-05-2012 • De politie heeft onlangs twee verdachten aangehouden van een inbraak bij een voetbalvereniging in Keijenborg in december vorig jaar. De politie kwam de verdachten op het spoor naar aanleiding van een DNA-match.

Van 12 op 13 december 2011 werd er ingebroken bij de kantine van een voetbalvereniging aan de Pastoor Thuisstraat in Keijenborg. Hierbij werd onder meer een AED-apparaat en een sporttas gestolen. Het team Forensische Opsporing heeft destijds een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Er werden sporen veilig gesteld en aan het Nederlands Forensisch Instituut aangeboden. Dit heeft onlangs tot een match geleid en de politie heeft een 21-jarige man uit Beek (L) en 30-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Apeldoorn • Tussen zaterdag en zondag 27 mei is er aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn een Peugeot Boxer gestolen. De politie heeft de diefstal in onderzoek.
De diefstal werd zondag 27 rond 12:00 uur ontdekt. De eigenaar deed nu pas aangifte, omdat hij in de veronderstelling was dat de auto was weggesleept. Dit bleek helaas niet het geval. Het gaat om een Witte Peugeot Boxer met het kenteken 22-VL-JB. Het voertuig staat inmiddels als gestolen gesignaleerd. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

 

Apeldoorn • De politie heeft dinsdag 29 mei op de Ugchelseweg in Apeldoorn een 60-jarige automobilist uit Apeldoorn betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij zat ook met teveel mensen in de auto.
Agenten zagen de Apeldoorner rond 11:00 rijden. Hij trok de aandacht, omdat er in de kleine auto zes personen zaten, terwijl er maar vijf in mochten zitten. Hij werd staande gehouden en bekende de agenten daarnaast dat hij niet in bezit was van een rijbewijs. De automobilist kreeg voor beide overtredingen een proces verbaal

 

Apeldoorn • De politie heeft dinsdag 29 mei in een appartement in een flatgebouw aan de Germanenlaan in Apeldoorn een hennepplantage opgerold. De bewoner is aangehouden.
Agenten waren aanwezig in de flat toen zij een henneplucht roken. Er werd een onderzoek ingesteld en er werd in een appartement een hennepkwekerij aangetroffen. De 33-jarige bewoner is door de politie aangehouden. De aangetroffen 40 hennepplanten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Apeldoorn • De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 30 mei bij een inbraakpoging bij een bedrijf aan de Westenenkerzijweg in Apeldoorn 20-jarige vrouw uit Apeldoorn en een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden.
De politie kreeg rond 23:45 de melding van de inbraak binnen. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en trof daar een vrouw en een man aan. Ook troffen de agenten verse inbraaksporen en inbraakgereedschap aan. De 20-jarige vrouw is aangehouden voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig en medeplichtigheid. De 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden voor de inbraakpoging. Beiden zitten vast voor nader verhoor en proces-verbaal wordt opgemaakt.

 

Apeldoorn • Dinsdag 29 mei is er een woninginbraak ontdekt bij een woning aan de Pieter de Hoochlaan in Apeldoorn. Wat er bij de inbraak precies is gestolen, is onduidelijk.
Men kwam binnen door een deur te forceren. Wanneer de inbraak heeft plaatsgevonden, is onduidelijk. De politie onderzoekt de inbraak en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

 

Apeldoorn • De politie heeft dinsdag 29 mei in Apeldoorn een tweetal verkeerscontroles gehouden. De eerste vond op de Europaweg plaats, de andere op de Arnhemseweg. Er werd onder meer gecontroleerd op het rijden door rood licht, het dragen van de gordel en op snelheid.
Op de Europaweg schreef de politie 36 boetes uit voor onder meer het rijden zonder gordel, het rijden door rood licht en voor het rijden zonder rijbewijs.
Op de Arnhemseweg werden er in totaal 20 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het rijden door rood licht, niet handsfree bellen en voor het rijden in een onverzekerde auto. Ook bekeurde de politie de bestuurder van een combinatie waarvan het voertuig niet goedgekeurd was door Rijksdienst Wegverkeer (RDW), en dus niet op de Nederlandse wegen mag rijden. Daarnaast was het voertuig niet voorzien van een kentekenplaat en was onder meer de verlichting niet in orde.

 

Apeldoorn • De politie heeft dinsdag 29 mei een 25-jarige man uit Twello aangehouden. De man wordt ervan verdacht op woensdag 29 februari in een woning aan de Sleutel-bloemstraat in Apeldoorn ingebroken te hebben.
De inbraak werd op 2 maart ontdekt en daarbij werd onder meer een digitale camera gestolen. De man probeerde onlangs de gestolen spullen bij een bedrijf in Apeldoorn te verkopen. Dit bedrijf was aangesloten op het digitale opkoperregister, waardoor de politie automatisch een melding krijgt wanneer en gestolen artikel wordt ingevoerd. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Apeldoorn • De politie heeft dinsdag 29 een 60-jarige man uit Arnhem aangehouden. De man wordt ervan verdacht een auto-inbraak in Hoenderloo te hebben gepleegd.
Vrijdag 23 december 2011 werd er ingebroken op een auto aan de Miggelenbergweg in Hoenderloo. Er werden toen twee handtassen met persoonlijke spullen ontvreemd, nadat het portierslot was geforceerd. De politie stelde een onderzoek in en kon de man uit Arnhem gisteren aanhouden. Zijn partner in crime werd eerder dit jaar al aangehouden voor de auto-inbraak. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen