Regionale Politieberichten Gelderland-Midden

Regionale Politieberichten Gelderland-Midden

Regionale Politieberichten Gelderland-Midden


DUIVEN Een 51-jarige man uit Duiven is dinsdagavond 29 mei in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens bedreiging. De man zou eerder die avond tijdens een ruzie met zijn 50-jarige vrouw haar met de dood hebben bedreigd. De reden voor de ruzie moet vermoedelijk worden gezocht in de relatiesfeer. Een zoon van de vrouw belde de politie. Gewaarschuwde agenten hebben de Duivenaar voor zijn woning aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man zit nog vast voor nader onderzoek. Justitie beslist wat er verder met hem zal gebeuren.

EDE – De politie heeft dinsdag 29 mei in Ede een 32-jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht in de Uitvindersbuurt in Ede zijn 28-jarige broer te hebben bedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop leek.
Het slachtoffer waarschuwde rond 19:00 uur zelf de politie. Hij verklaarde dat hij eerder op de dag met zijn 32-jarige broer over de telefoon een woordenwisseling had gehad over verschuldigd geld. Kort hierop stond de 32-jarige voor de deur van het slachtoffer. De twee kregen wederom ruzie met elkaar, waarbij er kennelijk een worsteling was ontstaan en de 32-jarige het slachtoffer vervolgens bedreigde met een vuurwapen of iets wat daarop leek. Bij aankomst van de agenten was de verdachte al gevlogen. De agenten gingen naar de door het slachtoffer opgegeven verblijfplaats van de verdachte toe, maar troffen hem daar niet aan. Hierop werd er in de buurt uitgekeken naar de man, waarna hij later op de avond elders in Ede alsnog kon worden aangehouden. Bij de man werd een zogenoemde “balletjespistool” aangetroffen, een bijna niet van echt te onderscheiden wapen, maar geschikt om mee te dreigen. Het wapen is in beslag genomen. De 32-jarige zit nog vast voor nader onderzoek.

HARSKAMP Een 63-jarige man uit Arnhemmer is dinsdag 29 mei op de Otterloseweg in Harskamp gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man die aan het toeren was met collega’s op hun snorfietsen verklaarde dat zij kort voor het ongeval de afslag naar het fietspad hadden gemist en zo op de provinciale weg waren terechtgekomen. Toen zij hun fout wilde herstellen en alsnog het fietspad op wilden gaan, verloor de 63-jarige Arnhemmer de macht over het voertuig waardoor hij ten val kwam. Bij deze herstelmanoeuvre kon één van zijn collega’s, een 52-jarige Arnhemmer, hem niet meer ontwijken en kwam daardoor ook ten val. De 52-jarige Arnhemmer kwam met de schrik vrij. Het 63-jarige slachtoffer werd ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken aan zijn schaafwonden en hoofdwond, maar hoefde niet meer naar het ziekenhuis. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik.

WAGENINGEN – Een 35-jarige man uit Kampen is dinsdag 29 mei gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op een bouwterrein aan De Goor. Omstreeks 11:30 uur stond het slachtoffer op een ladder op circa 3,5 meter hoogte. Hij zou behulpzaam zijn geweest bij het inhijssen van een zware stalen balk. Door een nog onbekende oorzaak viel de stalen balk op een gegeven moment tegen de ladder van de 35-jarige man uit Kampen aan, waardoor een deel van de ladder brak en het slachtoffer op een betonnen ondergrond viel. De man werd door het ambulancepersoneel met vermoedelijk een gebroken pols en een pijnlijke onderrug overgebracht naar het ziekenhuis. De SZW (voorheen de arbeidsinspectie) verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

RHEDEN/NIJKERK/EDE/WAGENINGEN – In de politiedistricten Arnhem-Veluwezoom en West-Veluwe Vallei is dinsdag 29 mei twee keer aangifte gedaan van woninginbraak en één keer aangifte van inbraak in een schuur.
Er werd ingebroken in woningen in de volgende plaatsen:

– Velp, Overhagseweg
– Datum en tijdstip: tussen 28 mei 23:00 en 29 mei 06:30 uur
– Buit: televisie, laptop en portemonnee
– Methode: insluipen

– Nijkerk, Botter
– Datum en tijdstip: tussen 28 mei 23:00 en 29 mei 05:30 uur
– Buit: onbekend
– Methode: forceren raam

– Ede, Kweeklustlaan
– Datum en tijdstip: tussen 22 april 10:00 en 22 mei 14:00 uur
– Buit: sieraden en geld
– Methode: insluipen

Er werd ingebroken in een schuur op de volgende plaats:
– Wageningen, Anjerhof
– Datum en tijdstip: tussen 28 mei 08:00 en 29 mei 06:00 uur
– Buit: vis apparatuur en gereedschap
– Methode: forceren deur

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners getuige zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben door wat ze gezien of gehoord hebben, die van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto’s en geef het door aan de politie op 0900-8844.
Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl

KOOTWIJKERBROEK – Een 68-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek is dinsdagmiddag 29 mei het slachtoffer geworden van de zogenoemde babbeltruc. Een nog onbekende man die zich uitgaf als een collectant van een goed doel, wist geld van de vrouw te ontfutselen.
De Kootwijkerbroekse kreeg rond drie uur bezoek van de onbekende man die zei dat hij pleisters verkocht voor een goed doel. De opbrengst zou voor een vakantie voor kinderen met een beperking zijn. De 68-jarige kocht geen pleisters, maar het verhaal bewoog haar wel om een donatie te doen. Toen de 68-jarige aangaf geen kleingeld in huis te hebben, stelde de man voor dat hij in het centrum van Kootwijkerbroek het briefgeld zou wisselen en met het wisselgeld terug zou komen. Hiermee ging de vrouw akkoord. Helaas heeft zij hem na dit bezoek niet meer aan de deur terug gezien.
Meerdere daders
Vermoedelijk was er in de flat van de Kootwijkerbroekse nog een ander persoon actief met de babbeltruc. Toen de politie in de buurt mensen ondervroegen of zij iets hadden gezien of gehoord, gaf een getuige aan ook geld te hebben gegeven aan een onbekende die zich uitgaf als collectant voor hetzelfde goede doel. De politie vermoedt dat de man die het geld ontfutselde van de 68-jarige en deze andere onbekende persoon bij elkaar hoorden.
Signalement
Volgens de Kootwijkerbroekse ging het om een man met een getint uiterlijk van circa 1.75 meter, zou hij tussen de 30 en 35 jaar zijn en was hij de Nederlandse taal vaardig. Daarnaast zou hij een stevig postuur hebben, donkerkleurig haar en droeg hij kennelijk nette donkere kleding. De andere persoon die in de buurt actief zou zijn, was vermoedelijk een jongen van rond de 16 á 17 jaar met een lengte van 1.70 meter en donkerbruin haar. Hij had kennelijk een mager postuur en een puntig gezicht. De jongen zou gekleed gaan in een zwarte korte broek met daarop een donkerblauw T-shirt met een kleine opdruk. Tot slot zou hij een zwarte schoudertas hebben gedragen, welke hij voor zijn buik droeg.
Alert
De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Laat nooit vreemden binnen en vraag altijd om een legitimatie. Geef nooit zomaar (groot) geld of uw bankpas mee. Vertrouwt u de situatie niet of bent u toch opgelicht, doet u dan vooral aangifte bij de politie. Met uw gegevens kunnen we de oplichter(s) opsporen en met voldoende bewijs laten veroordelen. Neem contact op met de politie via 0900-8844 en maak een afspraak voor het doen van aangifte. Hierdoor voorkomt u wachttijden er wordt tijd vrijgemaakt voor u aangifte en kunt u al uw informatie kwijt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen