Thema ‘Verbinding’ centraal in winterexpositie Bianca Rutjes

Foto:

LAAG SOEREN – Zondag 30 november opent de tentoonstelling van Bianca Rutjes in ’t Sprengenhus van Laag-Soeren. Onder het thema ‘verbinding’ heeft zij een selectie van haar werk gemaakt dat zowel los staat als een relatie heeft met elkaar.

Werk op doek en fotografisch werk bij Sprengenpodium Laag-Soeren
Verschillende materialen zijn gebruikt, waaronder acrylverf op doek, fotografie en ook -in combinatie met- digitale beeldverwerking.  De opening wordt muzikaal omlijst door Big Band Ben Martin van RIQQ uit Dieren. Geen onbekende voor bezoekers van ’t Sprengenpodium: zij treden al voor de derde keer op in Laag-Soeren, vanwege het succes van eerdere optredens op deze locatie. 
Over het werk van Bianca Rutjes
Bianca Rutjes combineert beeldelementen, veelal associatief, waarbij lagen en verbindingen bij elkaar komen. In werk op doek, fotografisch werk en in digitale beeldbewerking. De elementen raken en beïnvloeden elkaar. Sommige beeldelementen zijn in verschillende werken te herkennen. 

Enerzijds ligt de focus op detail, anderzijds gaat de blik naar het geheel. De gekoppelde afbeeldingen vertellen steeds een ander verhaal. En de kleinere werkjes met schrijfsels kunnen als kralen aan een ketting worden gerangschikt. Een beschrijving in woorden van een kunstwerk geven is niet eenvoudig. Bianca werkt veelal associatief, en nodigt mensen uit om ook op deze manier naar haar werk te kijken.  
Big Band Ben Martin
Ben Martin is een jazzcombo of wel ‘minibigband’ en dankt zijn naam aan een mysterieuze jazzsaxofonist die vooral in de jaren ’50 van de vorige eeuw furore maakte. De groep is in 2006 opgericht met de intentie enthousiaste amateurmusici een kans te geven samen te spelen, zich te ontwikkelen in het lezen van partituren, samenspel en improvisatie. Onder leiding van Miguel Martinez spelen zij muziek die voornamelijk uit de verschillende stromingen en richtingen van de jazztraditie voortkomt. 
Op dit moment is de bezetting: piano, bas, drums, gitaar, en vijf saxofoons. Hier kunnen verschillende instrumenten aan worden toegevoegd. Met name trompetten en trombones zijn nog van harte welkom in de band. 
‘t Sprengenhus
‘t Sprengenhus, open sinds 2009, herbergt verschillende organisaties en verenigingen onder één dak. Naast de vaste huurders als de Soerense muziekvereniging, de dorpsschool, de kinderopvang, de sportverenigingen van Laag-Soeren en de dagactiviteiten van de Schreuderhuizen, komen ook kunst- en cultuurgroepen naar de locatie. 
Het bestuur van ’t Sprengenhus heeft een commissie opgericht om te stimuleren dat kunst, cultuur en muziek regelmatig in de belangstelling staan. Deze commissie organiseert onder de naam ’t Sprengenpodium enkele keren per jaar een culturele ontmoeting voor inwoners van Laag-Soeren en daar buiten, voor volwassenen en kinderen. 

Commissie t’ Sprengenpodium bestaat uit de volgende inwoners van Laag-Soeren: 
Marjan Bakker, Mieke Blanksma, Juul van Rijn en Francien van Weelden.
verbinding-bianca-rutjes1
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden