Moeder en groep gorilla’s nemen afscheid van baby gorilla Shalita in Burgers’ Zoo

Foto:

REGIO – Afgelopen zondag werd Shalita, een gorillababy uit Burgers’ Zoo, geboren 21 mei 2014, levenloos in de armen van haar moeder aangetroffen. Na 1,5 dag namen moeder en de groep gorilla’s afscheid en werd Shalita “los gelaten”.

Waardig afscheid nemen
Moeder heeft samen met de andere Gorilla’s waardig afscheid genomen van de 6 maanden oude gorillababy. De verzorgers van Burgers Zoo hebben hen de tijd gegeven om dit rouwproces door te maken. 
Na ruim een dag in de armen te zijn gehouden door moeder, ging ze het jong hoe langer hoe meer wegleggen en konden de andere gorilla’s afscheid nemen, daarna kwam er voor de verzorgers een moment om de levenloze gorillababy weg te nemen om de doodsoorzaak vast te kunnen laten stellen in een laboratorium in Utrecht.
Sectie
Burgers Zoo gaat uit van een natuurlijke doodsoorzaak, zoals bijvoorbeeld een hartstilstand, maar wilt hier zeker uitsluitsel over krijgen.
Rouwproces
Een emotionele  periode voor zowel de verzorgers als bezoekers. Burgers’ Zoo heeft er bewust voor gekozen de gorillafamilie dit rouwproces door te laten maken en heeft haar bezoekers op de hoogte gehouden in de dierentuin zelf door de aanwezigheid van een van de verzorgers die vragen kon beantwoorden en op hun facebookpagina.
Steun
Burgers zoo geeft aan veel steun en medeleven te hebben ontvangen van bezoekers en via facebook. Hier zijn zij dankbaar voor. 
“We kunnen niet in het hoofd van de Gorilla’s kijken maar ze lijken na deze periode weer over te gaan tot de orde van de dag en maken het ogenschijnlijk  goed.” Aldus Bas Lukkenaar, Medewerker PR en Communicatie Burgers Zoo.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen