Dag van de Franse taal “Au collège Het Rhedens”

ROZENDAAL/VELP – Gisteren was het in Nederland de eerste dag van de Franse taal. Het Rhedens in Rozendaal deed aan deze dag mee. Deze dag wordt georganiseerd door de “Ronde Tafel Frans”, (RTF).

Deze dag was de school extra Frans aangekleed. De school werd versierd met ballonnen in de kleuren “Bleu, Blanc, Rouge”, er hingen Franse vlaggen en posters van Franse Films. Daarnaast werden er in de aula verse croissants en “Pains au chocolat” verkocht.
k37dzbtpfbacpgpsc0173hzk6
Om het helemaal af te maken waren er in de pauzes diverse optredens met uiteraard Franstalige muziek. In de kleine pauze werd het nummer “Bonjour, bonjour!” gezongen door de brugklasleerlingen van het Rhedens. En in de grote pauze werd het nummer “Formidable” van Stromae gezongen door Tom en Fabian, waarbij ze begeleid werden door Daan op de piano. Daarnaast was er diverse Franstalige muziek te horen op de achtergrond.
Deze dag werd er ook een wedstrijd georganiseerd voor alle klassen. De opdracht was om je zo Frans mogelijk aan te kleden. Bijvoorbeeld, spreek met de hele klas af om je te kleden in de kleuren blauw, wit en rood om zo de Franse vlag te vormen. Nadat de heer Compen alle klassen langs is geweest voor een strenge beoordeling ging klas 3D er toch met de winst vandoor.
Het was een zeer geslaagde dag!
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
grtxjqnflfixr4opkr5hxyx9t
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen