Dag van de Franse Taal, Au Collège Het Rhedens

Foto: Het Rhedens

ROZENDAAL/DIEREN – Donderdag 10 november doen Het Rhedens Dieren en Het Rhedens Rozendaal mee aan de nationale Dag van de Franse Taal (georganiseerd door de Ronde Tafel Frans, RTF*).

Niet alleen om het economische en culturele belang van de Franse taal te onderstrepen, maar ook om de keuze voor het Frans te bevorderen door leerlingen enthousiast te maken voor de cultuur van ons favoriete vakantieland!

Het initiatief wordt breed gedragen: honderden middelbare scholen in Nederland hebben zich aangemeld voor de Franse Dag, waaronder Het Rhedens. Talloze leerlingen zullen op 10 november bezig zijn met de Franse taal en cultuur.

Dit gebeurt in de lessen Frans, maar ook bij vakken als geschiedenis, economie en muziek (zij krijgen daarvoor een speciaal lespakket). Leerlingen van Het Rhedens Dieren worden oproepen om op 10 november in blauw – wit – rood (de kleuren van de Franse vlag) naar school te komen.

Alles krijgt een Frans tintje.

Van Franse baretjes, Franse snorretjes en Franse muziek in de aula tot Franse lekkernijen! Brugklassers van Het Rhedens Rozendaal gaan per klas gekleed in 1 kleur van de Franse vlag en zullen in de pauze Franse liedjes zingen in de aula.

Photomaton

Bovenbouwleerlingen met het vak muziek brengen Franse chansons ten gehore en er staat een Photomaton in de aula, waarin foto’s in Franse sfeer kunnen worden gemaakt. Tijdens de pauze kunnen de leerlingen croissants en pains au chocolat kopen.

School voor iedereen

Het Rhedens is een algemeen bijzondere scholengemeenschap met een compleet onderwijsaanbod. In Rozendaal kan men terecht voor alle leerjaren van havo en vwo (atheneum en gymnasium). Het Rhedens Dieren heeft alle leerjaren vmbo en mavo alsmede onderbouw havo en vwo/vwo select met eventueel Latijn en Grieks (met aansluiting op de bovenbouw van Het Rhedens Rozendaal). Het Rhedens de Tender in Dieren, waar elke leerling individueel centraal staat, maakt het onderwijspakket compleet met praktijkonderwijs. Het Rhedens biedt alle mogelijkheden van een grote school, maar is heel persoonlijk van sfeer omdat het bewust kleinschalig is georganiseerd.

* De Ronde Tafel Frans is een samenwerkingsverband van het Europees Platform, de Alliances françaises, het Institut français des Pays-Bas, het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland en de Sectie Frans van Levende Talen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen