Benefietconcert met Pianorecital Daria van den Bercken in Velp

Foto:

VELP – De Lionsclub Rheden en Jansen & de Feijter organiseren voor de tweede keer een bijzonder benefiet-concert in de Grote Kerk in Velp.

In 2013 was de harpiste Lavinia Meijer te gast. Dit jaar is op 30 november de jonge maar inmiddels wereldwijd vermaarde Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken uitgenodigd. Zij heeft al veel prestigieuze prijzen gewonnen. 
Repertoire
Op het programma staan werken van Scarlatti, Händel, Mozart en Debussy. In 2012 verscheen een uitvoering van haar bijzondere interpretatie van de werken van Händel. Begin volgend jaar verschijnt een nieuwe cd met werken van Mozart en Debussy. Onlangs was Daria van den Bercken nog te zien (en te horen!) in DWDD.
Voedselbank Arnhem en Diva Dichtij
De opbrengst van het concert is bestemd voor de Voedselbank Arnhem en Diva Dichtij.
De Voedselbank Arnhem heeft in de regio Arnhem 24 uitgiftepunten met elk 40 à 50 klanten. Door de economische crisis neemt het aantal klanten nog steeds toe.
Ook kleine zelfstandigen zijn gedwongen een beroep te doen op de Voedselbank. In Velp is onlangs een tweede uitgiftepunt geopend en ook in Dieren en Rheden zijn er uitgiftepunten. De Lionsclub Rheden sponsort de Voedselbank Arnhem al enige jaren. Voor nadere informatie over deze voedselbank, zie: www.voedselbankarnhem.nl.
Diva Dichtbij verzorgt optredens van professionele zangeressen in verpleeghuizen. Bij deze huiskameroptredens worden bewoners vaak in het hart geraakt en komen soms emoties boven waarvoor lang geen plaats was. Ontroerend om te zien. De Lionsclub Rheden sponsort optredens van Diva Dichtbij in verpleeghuizen in de Gemeente Rheden. Voor nadere informatie, zie www.divadichtbij.nl.
Benefietconcert
Grote Kerk, Kerkstraat 32 Velp
Datum: zondag 30 november
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 20,00 (voorverkoop € 17,50)
Voorverkoop en inlichtingen:
Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp
Daria van den Bercken
 
Daria van den Bercken (Utrecht, 31 augustus 1979) is een Nederlandse pianiste van Russische afkomst.
Zij werd in 1990 toegelaten tot de jong-talent-klas van het Rotterdams Conservatorium. Daar studeerde zij bij Mila Baslawskaja, bij wie zij in 2002 aan het Conservatorium van Amsterdam afstudeerde. Daarnaast studeerde zij bij Naum Grubert, bij Leonard Hokanson en bij Menahem Pressler aan de Indiana University.

Van den Bercken maakte in 2007 haar debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Joann Falletta met het pianoconcert van Clara Schumann. Zij werd het jaar daarop opnieuw uitgenodigd voor Mozarts pianoconcert in C, KV 467 o.l.v. chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin. In 2009 speelde zij opnieuw met dit orkest, ditmaal de Oiseaux Exotiques van Olivier Messiaen.

Daria van den Bercken specialiseert zich in onder meer de zelden gespeelde klaviermuziek van Georg Friedrich Händel, die zij propageert met opvallende acties, zoals huisconcerten in Amsterdam (zie filmpje onderin bericht) en een concert in São Paulo in de zomer van 2012, waarbij zij met haar concertvleugel aan een hijskraan hing.

Prijzen
Daria van den Bercken won eerste prijzen op op het nationale Prinses Christina Concours, alsmede op het Steinway Concours en het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In maart 2005 was ze prijswinnares op het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw in Amsterdam, en in 2006 won zij de Debuut Publieksprijs naar aanleiding van de nationale serie Het Debuut. 

Zij won deze in 2008 opnieuw, ditmaal met het trio Strobos-Van den End-Van den Bercken. In 2012 ontving Daria de Amsterdam Kunst Prijs, een van de meest prestigieuze prijzen van de hoofdstad, uit handen van wethouder van cultuur Carolien Gehrels.

Foto: Fotograaf Andreas Terlaak

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen