Tjokvolle kerk voor het 30-jarige Velper Bach Ensemble.

VELP – Afgelopen zondag 9 november was het druk, zéér druk in de Grote Kerk aan de Kerkstraat te Velp. Een uitverkochte kerk met zo’n 340 bezoekers die allemaal afkwamen op het jubileumconcert van het koor. 

Het was dan ook een prachtig concert en als de muziek speelde en het koor zong genoot iedereen zichtbaar van de zang en de muziek. De kerk was speciaal omgebouwd voor alle toeschouwers en een mooi hoog podium voor het koor gemaakt  zodat iedereen het goed kon zien.  
Uitvoering
Het Velper Bach Ensemble viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Uitgevoerd werden het Kyrie, het Gloria en het Sanctus uit de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach en het Gloria van Antonio Vivaldi.
66 zangers & zangeressen
Het Velper Bach Ensemble is door het succesvolle project van de Matthäus Passion in 2012 uitgebreid tot 66 enthousiaste zangers. Naast werken van Bach (bijv. de Johannes Passion en het Magnificat) werden ook werken van andere componisten uitgevoerd, zoals onder andere vorig jaar de Messiah van Händel. 
Resonet Ensemble Nijmegen
Het koor werd in het jubileumconcert opnieuw begeleid door het Resonet Ensemble uit Nijmegen. De solisten waren Irma ten Brinke (sopraan), Ina Boersma (alt) en Joep van Geffen (bas). 
Frank Litjens
De algehele leiding was in handen van dirigent Frank Litjens, die het koor al 22 jaar onder zijn hoede heeft. 
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
kerkstraat-9-11-14-019
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen