Expositie Theo van Oossanen in de Paperclip

Foto:

VELP – In de lichtstraat van De Paperclip exposeert vanaf 18 november Theo van Oossanen uit Huissen. Hij is in 1995 begonnen met schilderen. In Amersfoort volgde hij een cursus voor beginners bij Gerrie Kraan, van wie hij leerde niet te klein en te precies te schilderen.

Daarna volgden er veel cursussen bij diverse docenten. Hij schildert het liefst met acryl, meestal naar foto’s die hij zelf gemaakt heeft, “het is dan een uitdaging om de sfeer of de emotie van dat moment op het doek te vangen!” aldus de schilder.
Soms werkt hij ook naar  foto’s in krant of tijdschrift. Daardoor heeft hij een brede keus in onderwerpen: landschappen, portretten en veel schepen of havengezichten, want Theo heeft ook nog een poos als schipper op een tjalk gevaren. Hij gebruikt de foto vooral als “houvast”.  
Het schilderen in een schildersvereniging vindt Theo prettig. Het “dwingt” je om tijd aan je hobby te besteden en het werk wordt veel beter, door het deskundige commentaar van medecursisten en de begeleider.
Lokatie en tijden:
De expositie is van 18-11-2014 tot 6-1-2015 te zien in de Paperclip, Eiberstraat 14-16 in Velp, op doordeweekse dagen van 10-12 en van 14-16 uur. Zie ook www.paperclipvelp.nl.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen