Velp krijgt GEEN Bedrijven Investerings Zone (BIZ)

Foto:

VELP – Ruim 150 ondernemers in het centrum van Velp hadden de afgelopen maand de mogelijkheid te stemmen over de vorming van een Bedrijven Investerings Zone (BIZ). De stemmen zijn geteld en de uitkomst is duidelijk, er waren voldoende stemmen (> 50%), maar te weinig stemmen voor (> 2/3 deel).

Eind 2013 kwam voor het eerst het idee voor de vorming van een BIZ naar boven. De huidige Winkeliersvereniging Stichting Promotie Centrum Velp (SPCV) had samen met de gemeente Rheden het plan opgevat te onderzoeken of er mogelijkheden waren om een BIZ te vormen.
Positief
Vanuit de gemeente werd een onderzoek gestart en uit diverse informatieavonden en een draagvlakmeting bleek dat er toekomst in een BIZ in het Centrum van Velp zou kunnen zitten.
Gaat SPCV door? Het bestuur stapt op!
De huidige winkeliersvereniging Stichting Promotie Centrum Velp met nog maar enkele tientallen leden heeft al langer aangegeven dat ze het hoofd op deze manier niet meer boven water kunnen houden. “Ongeacht de uitkomst van de stemming stoppen we er mee en stappen we als bestuur van de stichting op.” Aldus één van de bestuursleden van de winkeliersvereniging. Op 18 november aanstaande is er een ledenvergadering en wordt bepaald hoe en op wat voor manier de SPCV verder gaat. Mogelijk staat er een verse groep nieuwe bestuursleden op die de Stichting een nieuw leven in zal blazen.
Hoe nu verder?
In de Emmastraat te Velp, is een samenwerkingsverband ontstaan tussen het overgrote deel van de ondernemers die in deze straat hun winkel/bedrijf hebben. Deze enthousiaste groep ondernemers, organiseert ieder jaar diverse activiteiten. Of er meer lokale samenwerkingsverbanden ontstaan en ondernemers zich verenigen is niet duidelijk. 
Kijk voor eerdere publicaties op:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen