“Kegelen voor Dummies” wint spannend Dierens StraatKegelToernooi

Foto:

DIEREN – Maar liefst 53 teams hebben dit jaar deelgenomen aan het jaarlijkse Dierens StraatKegelToernooi. Het was dit jaar voor 17e keer dat veel kegelliefhebbers met elkaar de strijd aangingen op de banen van het Kegelhuis Dieren aan de Veerstraat in Dieren. 

Het toernooi vindt traditie getrouw plaats in de eerste 2 weekenden van oktober. De animo, met 212 deelnemers, verdeeld over 53 teams was wederom groot. In de 4 verschillende voorrondes werd gestreden om een plaats in de finale. Ieder team, bestaande uit 4 personen waarvan er maximaal 1 kegelaar mag zijn, moest tijdens de voorronde in 80 ballen zoveel mogelijk hout (is omgevallen kegel) weten te scoren. De strijdlust en het enthousiasme van de teams zorgden voor een aantal spannende, gezellige en drukke avonden.
Het toernooi heeft grote bekendheid in Dieren maar ook in de regio. Veel teams komen al jaren traditiegetrouw naar dit evenement en daarnaast zie je ieder jaar weer nieuwe teams deelnemen.  Met de toename van het aantal teams groeit ook de strijd. 
In de finale gooiden uiteindelijk de 20 beste teams. Inzet natuurlijk de eerste prijs. Maar ook voor de andere 19 teams waren er mooie prijzen te winnen. Ieder jaar groeit de ervaring van de teams en nemen de resultaten toe. Het gaat om concentratie en techniek. Hard gooien geeft amper resultaat. Beheersing is het toverwoord. Dat er steeds beter wordt gegooid blijkt wel uit het feit dat het winnende team maar liefst 29 hout meer heeft gegooid dan de winnaar van vorig jaar 
Afgelopen zaterdagavond werd in de finale fanatiek gestreden door de 20 beste teams. 
De strijd om de eerste plaats was groot. Na iedere ronde stond een ander team op kop. 
De winnaar van deze 17e editie is het team “Kegelen voor Dummies” met 457 punten.  Het verschil met nummer 2, “Duum in ’t gat” was slechts 9 hout. Wat over een totaal van 80 ballen een marginaal verschil is. 
Uiteindelijk waren er voor alle 20 teams in de finale mooie prijzen weggelegd. Trots en voldaan gingen de teams laat in de avond huiswaarts onder de toezegging dat zij volgend jaar, als de 18e editie van het Dierens StraatKegelToernooi plaatsvindt, weer van de partij zijn.  
Wil je er ook bij zijn noteer dan alvast de eerste 2 weekenden van oktober in je agenda. 
Op de website www.kegelhuisdieren.nl zijn alle standen van de finale en voorrondes na te lezen. 
schema
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen