Explosie aan Grote Zilverreigers in Duivense Broek en Azewijn/Netterden

Foto:

REGIO – Sinds september dit jaar is er sprake van een verviervoudiging van het aantal waargenomen Grote Zilverreigers in onze regio. Met name in het agrarisch gebied tussen Duiven, Doesburg en Didam worden er vrijwel dagelijks opvallend grote aantallen gezien in grote groepen.

Er worden dikwijls groepen van meer dan 50 exemplaren gezien. In totaal zitten er in dat gebied soms wel meer dan 100 exemplaren. Ook gisteren waren er ruim 120 vogels, met één groep van 49 Zilverreigers! Ook tussen s’Heerenberg en Ulft is een goed bezette plek.
De vogels zitten meestal in open gebieden met voedselrijke weilanden alwaar ze ruim te eten hebben, muizen, kikkers, vissen, mollen….. De aantallen van de Grote Zilverreiger zijn de afgelopen explosief 10 jaren enorm toegenomen. In ons recente boek “Van IJsduiker tot IJsgors” wordt dat uitvoerig beschreven. Maar de aantallen momenteel zijn nog nooit eerder gezien!
Onze Vogelwerkgroep Arnhem en omstreken werkt ook in dit gebied en telt regelmatig de vogels. Opvallend is dat er in de periode meer van deze soort wordt gezien dan van de alom bekende gewone Blauwe Reiger. De Grote Zilverreiger broedt met ruim 150 broedparen in de Oostvaarderplassen en de Wieden bij Zwolle. 
In de wintermaanden zijn er sinds 2013 meer dan 2000 exemplaren in ons land aanwezig.
Kijk voor meer informatie op: 
http://www.vogelwerkgroeparnhem.nl/
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen