Officiële start bouw parkeervoorziening in Dieren

Foto: Traverse Dieren

DIEREN – Op woensdag 11 oktober om 10.00 uur geeft wethouder Nicole Olland het officiële startsein voor de bouw van de parkeervoorziening. Dit vindt plaats op de hoek Koningin Julianalaan/Noorder Parallelweg in Dieren. De direct omwonenden zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Parkeergarage

Aan de noordzijde van het station komt een moderne parkeergarage met twee verdiepingen waarvan de onderste laag half verdiept is. Een ‘groene’ wand aan de kant van de Prins Bernhardlaan waarborgt de privacy van bewoners en beschermt de woningen aan die kant tegen geluidsoverlast. De voorbereidingen voor de parkeervoorziening in Dieren zijn in volle gang. Ballast Nedam realiseert de 345 plaatsen tellende parkeervoorziening aan de noordzijde van station Dieren.

Voorjaar in gebruik

De parkeervoorziening maakt onderdeel uit van het project Traverse. Als alles volgens plan verloopt, kan de parkeervoorziening in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen worden.

Comfortabele overstap van auto op trein

Nadat de parkeervoorziening klaar is, wordt het stationsgebied ingericht als verblijfsgebied voor voetgangers en treinreizigers. De passerelle (inclusief liften) is inmiddels in gebruik. Deze voetgangersbrug over het spoor ontsluit het perron en verbindt de openbare ruimte in noord en zuid. De nieuwe parkeervoorziening moet ervoor zorgen dat de huidige parkeeroverlast in de woonstraten rond het station tot het verleden behoort. De parkeervoorziening krijgt een directe loopverbinding met het station waardoor reizigers snel en comfortabel kunnen overstappen van auto op trein.

Kijk voor meer informatie over het project Traverse Dieren op http://www.traversedieren.nl/

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen