Zuidflank Rheden wordt aantrekkelijker en toegankelijker

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Om de zuidflank van het dorp Rheden aantrekkelijker te maken is er een masterplan gemaakt. Het doel van dit masterplan is de uitstraling van het gebied te verbeteren en betere verbindingen aan te leggen.

Afgelopen dinsdag heeft het college van B&W het Masterplan Zuidflank vastgesteld.

Mijn dorp van morgen

Tijdens de structuurvisie ‘Mijn dorp van morgen’ in 2014 gaven inwoners aan dat er meer kan met dit groene en waterrijke gebied. Maak het aantrekkelijker, toegankelijker en maak beter gebruik van de huidige functies. Ook de verbinding tussen het dorp Rheden en de Zuidflank kan volgens hen beter.

Wat is de Zuidflank van Rheden?

De Zuidflank van Rheden loopt van Worth Rheden tot en met het begin van de Steegse haven. Het bestaat onder andere uit sportvelden, het openluchtzwembad, de kinderboerderij, een deel landelijk gebied en de entree van het dorp vanaf de snelweg.

Wensen

Het masterplan is tot stand gekomen in samenwerking met eigenaren, verenigingen én inwoners van het dorp Rheden. Een aantal ideeën die naar voren zijn gekomen en een plek hebben gekregen in dit plan zijn:

  • Doorlopend wandelpad met meer mogelijkheden voor het maken van ommetjes.
  • De uitstraling van het groen verbeteren zodat er meer eenheid ontstaat in het gebied
  • Natuurspeelplaats.

Uitwerking

Nu het college het Masterplan Zuidflank heeft vastgesteld, kan in 2018 begonnen worden met de uitwerking van een aantal ideeën.

Wethouder Nicole Olland:

“Het is mooi om te zien dat ideeën die bij het opstellen van de structuurvisie voor Rheden nu ook concreet gemaakt gaan worden. Allerlei partijen van sportverenigingen tot andere overheden én natuurlijk de inwoners van Rheden hebben meegedacht om samen iets moois te maken van de Zuidflank. We gaan hiermee de komende jaren samen met veel enthousiasme aan de slag.”

Kijk voor meer informatie en alle stukken op:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen