Koninklijke onderscheiding bij officieel afscheid Petra Van Wingerden

Foto: Lintjes Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Bij haar afscheid als burgemeester van de gemeente Rheden, is Petra van Wingerden-Boers onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zij kreeg de Koninklijke onderscheiding uit handen van Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland.

Petra van Wingerden-Boers was van 13 jaar burgemeester van de gemeente Rheden, van 1998 tot 2004 was zij burgemeester in Groenlo. Daarmee was ze de langstzittende vrouwelijke burgemeester van Gelderland.

Clemens Cornielje:

In zijn toespraak prees Cornielje de manier waarop Van Wingerden-Boers invulling gaf aan het ambt, zowel in de gemeente Rheden als daarbuiten: ‘Met je vermogen verbindend en tegelijk doortastend te zijn, heb je de onderlinge relaties in de Stadsregio Arnhem Nijmegen weten te verstevigen. Tegelijkertijd heb je de relatie met de provincie Gelderland goed weten te houden.’

Ook was de commissaris vol lof over de manier waarop burgemeester Van Wingerden haar verantwoordelijkheid nam in de recente vluchtelingencrisis: ‘In de gemeente Rheden werden twee opvangcentra geopend, zonder noemenswaardige protesten uit de samenleving. Dat kon omdat je geloofde in de noodzaak ervan, en omdat je helder was in je communicatie.’

Op donderdag 11 januari zal de commissaris van de Koning Carol van Eert beëdigen als nieuwe burgemeester van de gemeente Rheden.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s. Foto’s volgen nog!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen