Internetpeiling ‘Dieren, mijn dorp van morgen’ van start

Foto: http://www.mijndorpvanmorgen.nl

DIEREN – De gemeente Rheden is gestart met een internetpeiling over de toekomst van Dieren. Deze peiling is één van de stappen om te komen tot een nieuwe structuurvisie voor het dorp.

Bewoners, ondernemers en organisaties uit Dieren zijn van harte uitgenodigd om van zich te laten horen via www.mijndorpvanmorgen.nl

Hoe zorgen wij er voor dat het ook in de toekomst prettig wonen, werken en recreëren is in Dieren? Wat zijn de kansen? En hoe kunnen wij inspelen op nieuwe ontwikkelingen? Onder de noemer ‘Mijn dorp van morgen’ werkt de gemeente Rheden aan een nieuwe structuurvisie voor Dieren. Deze visie beschrijft hoe het dorp er in 2030 kan uitzien en hoe wij dat samen kunnen bereiken. Inwoners, ondernemers en organisaties betrekken we nauw bij de totstandkoming van de visie. Al eerste stap zijn er 20 interviews gehouden. Door deze interviews weten we wat er leeft in Dieren, wat de vragen zijn en wat er beter of anders kan.

Gebiedsconferentie

De volgende stap was het bedenken van oplossingen en het ontwikkelen van ideeën voor de opgehaalde vraagstukken. Hiervoor was er eind november een gebiedsconferentie. Meer dan 60 enthousiaste en betrokken bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties gingen tijdens deze conferentie met elkaar in gesprek over de toekomst van Dieren.

Internetpeiling

Een deel van de ideeën en oplossingen die daar naar voren zijn gekomen, leggen wij nu via een internetpeiling aan een breed publiek voor. Wij nodigen bewoners, ondernemers en organisaties uit Dieren van harte uit om te reageren op de vraagstukken en stellingen via de projectwebsite www.mijndorpvanmorgen.nl . De peiling staat open tot en met dinsdag 6 maart 2018.

Vervolg

De resultaten van de internetpeiling nemen we, samen met alle andere inbreng vanuit het dorp, mee in de structuurvisie ‘Dieren, mijn dorp van morgen’. Een ontwerp van deze visie is naar verwachting medio 2018 klaar.

Wethouder Olland:

“Deze internetpeiling is opnieuw een mooie kans voor Dierenaren (jong en oud) om te laten weten hoe zij over de toekomst van hun dorp denken. Daarom roep ik Dierense inwoners, ondernemers en organisatoren op naar www.mijndorpvanmorgen.nl te gaan en daar hun mening te geven”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen