Prins Carnaval zwaait nu met de sleutel in Rheden

CARNAVAL2018 – Voor de eerste keer mocht burgemeester Carol van Eert, de vijf carnavalsverenigingen van gemeente Rheden, de spreekwoordelijke sleutel van de gemeente overhandigen in de raadszaal van het gemeentehuis in De Steeg.

Nadat iedereen plaats had genomen, werd de avond geopend door Joost Elbers voorzitter van Gemeentelijk overleg, hij kondigde de intocht aan van alle steekdragers, van de vijf verenigingen. Hierna werd om 20.11 uur een welkomstwoord gedaan door Henk Jordens, president van Cv. De Blaospiepkes.

Burgemeester Carol van Eert nam vervolgens het woord en wist te vertellen dat hij het een eer vond, alle carnavalsverenigingen in zijn gemeentehuis te mogen ontvangen, en wenste vervolgens iedereen een gezellig en mooi carnavalsjaar toe.

Overhandigen sleutel:

Na een optreden van de dansgarde van Cv. Narrenkap was het tijd om de Gemeentesleutels te overhandigen aan:

  1. Cv. De Blaospiepkes Prins Henk 1e & Prinses Gerda
  2. Cv. De Heiknüüters Prins Herman 2e & Adjudant Martin
  3. Cv. De Deurdauwers Prins Jan 5e & Prinses Sabine
  4. Cv. De Narrenkap: Prins Carl & Prinses Marieke
  5. Cv. De Nölers: Prins Erwin &1e Adjudant Sico

Muziek:

Dweilorkest ’Tis Niks Wut Niks’ Speelde enkele nummers waarop een grote polonaise volgde met de burgemeester voorop dit zorgde dat de stemming er gelijk goed in zat.

Optreden:

De Cv. De Nölers hadden een optreden van “Belt U maar“ gevolgd door “De Alpenzusjes“ van Cv. De Deurdauwers en sloten de “gemeentewerkers “ van Cv. de Heiknüüters het geheel af.

Uitreiking:

Voorzitter Joost Elbers van Gemeentelijk overleg reikte een eremedaille uit aan Senator Willem Schoolderman van Cv, De Deurdauwers voor zijn bestuurlijk lidmaatschap en grote inzet al meer dan 25 jaar voor de vereniging. En werd zijn vrouw bedankt met een bloemetje.

Ook Cv. De Narrenkap had een geweldig optreden met “Revolutie“ en Cv. De Blaospiepkes met “De dansende Pinguins “ .

De avond werd om 21.30 uur afgesloten met een polonaise op muziek van de ’Tis Niks Wut Niks’ waarna er nog gezellig nageborreld werd op de omloop. Het was weer een fantastische avond waarin de nieuwe burgemeester Carol van Eert, schitterde.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s en kijk ook naar de onderstaande filmpjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen