Gevelfonds draagt bij aan levendige winkelgebieden Dieren, Velp en Rheden

Foto: gemeente Rheden

DIEREN/RHEDEN/VELP – Deze week ontvangen alle ondernemers in de dorpen Dieren, Rheden en Velp een folder over het gevelfonds. Dit fonds ondersteunt ondernemers en pandeigenaren bij het opknappen van de gevel van hun winkel.

Het doel van dit gevelfonds is het bijzondere karakter en de geschiedenis van gevels weer zichtbaar te maken. Veel winkelpanden zijn de afgelopen jaren verbouwd waardoor ze soms hun (historische) kwaliteiten hebben verloren. Het gevelfonds helpt om de uitstraling van winkelpanden te verbeteren en zo de winkelgebieden levendig en aantrekkelijk te houden. Samen met een aantal winkeliers en belangenorganisaties heeft de gemeente dit gevelfonds bedacht.

Voor wie is het gevelfonds?

Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, moeten aanvragers aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet onder andere het pand in het winkelgebied van Dieren, Velp of Rheden liggen en moet er sprake zijn van een duidelijke verbetering van de gevel. Kijk voor alle voorwaarden op www.rheden.nl/gevelfonds

Inspireren

Om ondernemers en winkeliers te inspireren hun panden op te knappen, zijn er een aantal bouwstenen bedacht. Aan de hand van deze bouwstenen kunnen ondernemers zien welke maatregelen er mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het plegen van achterstallig onderhoud, het herstellen van de verbinding tussen de onder- en bovenverdieping, het weghalen van luifels en het herstellen of terugbrengen van historische details. Medewerkers van de gemeente denken hier graag over mee.

Wethouder Ronald Haverkamp:

“De inrichting van de openbare ruimte in winkelcentra is belangrijk. Maar zeker ook de uitstraling van de winkelpanden. Dit zorgt er samen voor dat winkelcentra aantrekkelijk zijn en blijven. Aantrekkelijke winkelcentra is fijn voor onze eigen inwoners maar ook voor de toeristen. Daarom hebben wij als gemeente dit gevelfonds opgericht. Twijfelt u of u voor het gevelfonds in aanmerking komt of heeft u vragen, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Zij helpen u graag. 

Kijk voor meer informatie in de onderstaande folder:

Brochure Gevelfonds gemeente Rheden

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden