Aanvullende zorgverzekering voor mensen met kleine beurs in gemeente Rheden

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Voor inwoners met een laag inkomen is een aanvullende zorgverzekering best duur. De gemeente Rheden biedt uitkomst met de collectieve aanvullende zorgverzekering van Menzis.

Dat kan geld schelen. De premie is lager en sommige vergoedingen zijn hoger.

De gemeente Rheden heeft afspraken met Menzis over een collectieve aanvullende verzekering. De gemeente neemt een deel van de premiekosten op zich, zodat inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm minder betalen voor een aanvullende ziektekostenverzekering. De verzekerde krijgt een korting op de premie en extra vergoeding voor kosten voor bijvoorbeeld bril, hoorapparaat, tandarts, dieet of WMO-voorzieningen. Bovendien mag de verzekerde het eigen risico van 385 euro gespreid betalen.

Met deze regeling wil de gemeente Rheden mensen die het niet zo breed hebben een steuntje in de rug geven.

Gea Hofstede, wethouder Armoedebestrijding:

“Het loont om te kijken welke verzekering het beste voor je is. De zorgpremie is een flinke hap uit je maandelijks budget, zeker als je een laag inkomen hebt.”

Overstappen vóór 1 januari 2019

Verzekerden kunnen tot en met 31 december 2018 overstappen naar een andere zorgverzekering of een andere polis afsluiten bij de huidige. Als de verzekerde al een polis bij Menzis heeft, dan kan direct de collectieve aanvullende verzekering aan worden gevraagd. Aanvragen kan via www.gezondverzekerd.nl/rheden.

Hulp bij overstappen

Voor degene die hulp nodig heeft bij het aanvragen of overstappen, organiseert de gemeente spreekuren. De OverstapCoach van Menzis is dan aanwezig. Voor direct overstappen is een identiteitsbewijs, bankrekeningnummer en eventueel het polisblad van de huidige zorgverzekering nodig.

  • Donderdag 30 november van 9.00 tot 12.00 uur, Sociaal Meldpunt, Hoofdstraat 3, De Steeg
  • Woensdag 12 december van 9.00 tot 12.00 uur, Duynhuis, Van der Duyn van Maasdamstraat 63, Dieren
  • Vrijdag 14 december van 9.00 tot 12.00 uur, Sociaal Meldpunt President Kennedylaan 106, Velp

De OverstapCoach is ook telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 19.00 uur via 088-222 40 80.

Meer mogelijkheden voor ondersteuning

Naast de collectieve aanvullende verzekering heeft de gemeente meer mogelijkheden om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Kijk voor meer informatie over alle regelingen op www.rheden.nl/ondersteuning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen