Geef de brug een naam! De voetgangersbrug bij station Dieren is af, maar heeft nog geen naam.

Foto: gemeente Rheden

DIEREN – Sinds deze zomer is de nieuwe voetgangersbrug bij station Dieren klaar. De brug, die onderdeel uitmaakt van Traverse Dieren, heeft alleen nog geen naam.

Inwoners kunnen nu stemmen op een van de drie namen die een aantal omwonenden samen met gemeente Rheden selecteerden.

Stemmen kan via de website www.rheden.nl/kieseennaam of door de antwoordkaart in de Regiobode van 5 december uiterlijk 14 december op te sturen naar de gemeente.

Inwoners kunnen kiezen uit de volgende namen:

  • Hoge Juffer: Lange Juffer is een van de langste lanen en meest drukbezochte routes op de Veluwe en is door zijn hoogte een hele klim. Vanaf de voetgangersbrug is er zicht op een deel ervan.
  • Stationsbrug: De voetgangersbrug is een verlengstuk van het NS- station Dieren en verbindt Noord- en Zuid-Dieren met elkaar.
  • Prinsenbrug: De voetgangersbrug is een verlengde van de Prinsenstraat en een verbinding met de Oranjebuurt met o.a. zijn prinsen- en prinsessen namen.

Naamkaartjes

Tijdens de open dag van Traverse Dieren vroeg gemeente Rheden inwoners mee te denken over een naam. Uit de honderden naamkaartjes die op deze dag zijn ingeleverd, heeft een aantal omwonenden samen met gemeente Rheden drie namen geselecteerd.

De brug krijgt de naam waar het meest op gestemd is. Begin 2019 bevestigt wethouder Dorus Klomberg samen met omwonenden de nieuwe naam op de brug.

 

Voetgangersbrug

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen