Samen afsteken …….Samen opruimen

Foto:

GEMEENTE RHEDEN – Vrijdag 4 januari 2019 houdt de gemeente Rheden de jaarlijkse actie Samen afsteken …….Samen opruimen. Inwoners ruimen dan vuurwerkafval op. Naast een schone en veilige buurt levert deze actie ook een waardebon voor iets lekkers bij de bakker op.

Inwoners zamelen ook kerstbomen in. Elke ingeleverde kerstboom is €1,00 waard.

Het afsteken van vuurwerk hoort bij Oud en Nieuw. Hoe mooi het ook is, het levert rommel op. Door deze opruimactie is de buurt snel weer schoon. Elke volle vuilniszak met vuurwerkafval is goed voor een waardebon bij de plaatselijke bakker. De bonnen kunnen tot en met 18 januari 2019 worden ingewisseld voor iets lekkers. In 2017 leverden inwoners 292 volle vuilniszakken in bij een van de 14 inzamelpunten.

Kerstbomen

Vorig jaar, voor de tweede keer, zamelden inwoners ook kerstbomen in: er zijn er 95 opgehaald. Ook dit jaar kunnen zij hun eigen kerstboom of die van hun buren, ooms, tantes, opa’s, oma’s en/of vrienden inleveren. Voor kinderen is het een leuke manier om een extra zakcentje te verdienen. De ingezamelde kerstbomen worden verwerkt tot compost. Van 7 t/m 11 januari (week 2) kunnen inwoners hun kerstbomen ook aan de weg zetten. Dit kan op de dag dat normaal gesproken de GFT-container wordt geleegd.  Kerstbomen die naast de wijkcontainer staan, worden ook opgehaald.

Meer informatie

Meer informatie over de actie is te vinden op www.rheden.nl/jaarwisseling. Of door HIER te klikken voor de flyer.

Ik buurt mee!

Deze opruimactie past helemaal bij Ik buurt mee!: het samen met bewoners en organisaties werken aan een prettige, veilige en mooie buurt. Kijk voor meer informatie op http://www.ikbuurtmee.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden