Regenboogvlag wappert bovenop het gemeentehuis in De Steeg

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – Op verzoek van alle fracties van de gemeenteraad van Rheden heeft burgemeester Carol van Eert vandaag de regenboogvlag gehesen als reactie op de Nashville-verklaring waarin homoseksualiteit en transgenderisme expliciet wordt afgewezen. Het wordt ook wel een ‘homohaatmanifest’ genoemd en er is veel ophef over.

Wat is de Nashville-verklaring en waar komt hij vandaan?

De Nashville-verklaring is een vertaling van het Nashville Statement, waarin staat hoe christenen moeten omgaan met het geloof, maar ook met zaken als het huwelijk en seks. Dat document werd in 2017 gepresenteerd tijdens een conferentie van de Southern Baptism Convention, het grootste protestantse kerkgenootschap van de Verenigde Staten.

Meer weten? https://cip.nl/71337-lees-hier-de-volledige-nashville-verklaring

Gemeente Rheden

In het coalitieakkoord 2018-2022 ‘Rheden geeft Energie’ staat dat de gemeente Rheden alle vormen van geweld en discriminatie wil voorkomen en verminderen. “We willen alle mensen gelijk behandelen. Daarbij hoort geen ongelijkheid op grond van geslacht, leeftijd, etniciteit of religie. De Nashvilleverklaring staat hier haaks op.” Aldus gemeente Rheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen