Cultuurnota ‘Spelenderwijs’ naar de raad

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Op 2 april heeft het college besloten de Cultuurnota Spelenderwijs voor te leggen aan de gemeenteraad. Naar verwachting wordt de nota besproken in de raad van mei.

De focuspunten cultuurnota 2019-2026

De komende jaren zet de gemeente in op drie focuspunten: amateurkunst, cultuureducatie en professionele programmering door subsidies, kennis en inzet aan te bieden. Deze focuspunten onderstrepen het belang van culturele amateurverenigingen en het belang van cultuur voor persoonlijke ontwikkeling en de inspiratie die professionele programmering geeft aan inwoners.

Uitvoering

De koers die een aantal jaren geleden is ingezet, om als regisseur te werken en de uitvoering aan de culturele aanbieders over te laten, wordt hiermee voortgezet. Dat betekent dat de uitoefening, het creëren en het aanbieden van cultuuruitingen de verantwoordelijkheid van de aanbieders zelf is. Het Cultuurbedrijf RIQQ, Bibliotheek Veluwezoom en de Podiumvoorziening (het culturele basisnetwerk) faciliteren en ondersteunen de cultuuraanbieders in hun activiteiten en infomeren inwoners over de vele culturele mogelijkheden die de gemeente te bieden heeft.

Marc Budel

“Uit ons inwonerspanel ‘Rheden spreekt’ blijkt dat ontzettend veel inwoners cultureel actief zijn, een groot goed. Deze cultuurnota zorgt daarin voor continuïteit. Met als doel dat alle inwoners van alle leeftijden zich spelenderwijs kunnen blijven ontplooien en elkaar ontmoeten”.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen