Inloopbijeenkomst over de Ontwerpomgevingsvisie Buitengebied Avegoor druk bezocht

ELLECOM/DE STEEG – Op donderdag 4 april was er van 16.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst over de Ontwerpomgevingsvisie Buitengebied op Landgoed Avegoor in Ellecom.

Deze werd druk bezocht, aan de hand van kaarten en tekeningen kon men veel informatie krijgen over de Ontwerpomgevingsvisie. Ook het nu al spraakmakende idee om de Posbank (deels) af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer maakt deel uit van deze visie. Deze kwam vaak ter sprake.

Op www.rhedensbuitengebied.nl  is de hele visie te lezen. Een korte film laat in vogelvlucht zien wat de ontwerp omgevingsvisie Buitengebied inhoudt.

De visie geeft een gezamenlijke richting aan voor het buitengebied voor de komende 10 – 15 jaar. Hoe kun je het buitengebied beschermen en mooi houden en waar liggen kansen voor het benutten van het gebied voor nieuwe eigentijdse ontwikkelingen.

De ontwerpomgevingsvisie is opgesteld in samenwerking met inwoners, ondernemers, (belangen) organisaties, terreineigenaren en beheerders en andere overheden. Vanaf 28 maart t/m 8 mei is de ontwerpvisie in te kijken en kan iedereen een zienswijze indienen. Zie hiervoor www.rheden.nl

De verwachting is dat de gemeenteraad in het najaar een besluit neemt over de zienswijzen en de vaststelling van de omgevingsvisie. Nadat de raad de omgevingsvisie heeft vastgesteld, gaat de gemeente samen met belangstellenden/belanghebbenden aan de slag om de visie uit te werken en uit te voeren.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen