Ook Basisschool De Lappendeken in De Steeg heeft nu een watertapkraan

Foto: gemeente Rheden

DESTEEG – Op het schoolplein van basisschool De Lappendeken in De Steeg opende vanochtend het achtste watertapkraan in gemeente Rheden.

Wethouder Marc Budel deed dit door het drinkwaterlogo met een hogedrukspuit op het schoolplein te spuiten. Kinderen, ouders, juffen en meesters vormden een grote blauwe waterdruppel waarna het eerste glaasje water getapt werd.

Gezonde school

De Lappendeken is dit jaar begonnen een gezonde school te worden. Hierbij hoort sport en bewegen, gezond eten en ook gezond drinken. Daarom wilde de school graag een watertapkraan op het schoolplein. Zo kunnen leraren kinderen tijdens het buitenspelen actief stimuleren water te drinken.

Voor iedereen

Niet alleen schoolkinderen, maar ook buurtbewoners en toeristen mogen de kraan gebruiken. De watertapkraan werd door de kinderen zelf uitgekozen. Achter de kraan komt nog een bord, ontworpen en gemaakt door een van de ouders.

Waterdag

De Lappendeken koppelt dit jaar aan alle feestdagen het thema sport. Zo hebben kinderen met carnaval gesport in verkleedkleren. Ook wil de school volgend jaar een waterdag invoeren; één dag in de week waarop de kinderen alleen water drinken.

Koningsspelen

De basisschoolleerlingen deden op vrijdag 12 april mee aan de Koningsspelen. Een sportief Oranjefeest voor alle basisscholen, de Koningsspelen staan dit jaar in het teken van water drinken.

Watertappunt Lappendeken de Steeg - Watertapkraan - gemeente Rheden

 

 

 

article
138815
De Lappendeken is dit jaar begonnen een gezonde school te worden
DESTEEG – Op het schoolplein van basisschool De Lappendeken in De Steeg opende vanochtend het
https://rheden.nieuws.nl/gemeenteberichten/138815/ook-basisschool-de-lappendeken-in-de-steeg-heeft-nu-een-watertapkraan/
2019-04-12T14:14:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2019/04/12141303/Watertappunt-Lappendeken-de-Steeg-Blauwe-waterdruppel-gemeente-Rheden.jpg
Basisschool, De Steeg, Gezonde school, Koningsspelen, Lappendeken, Marc Budel, rheden.nieuws.nl, Waterdag, Watertapkraan, watertappunt
Gemeenteberichten, Nieuws