Calisthenicspark in Spankeren gaat open

Foto: gemeente Rheden

SPANKEREN – Op zaterdag 18 mei opent in de Kanaalzone aan de van Rensselaerweg in Spankeren een Calisthenicspark. In dit park sport je in de buitenlucht. Na de officiële opening om 12.00 uur zijn er demonstraties en kunnen geïnteresseerden zelf aan de slag met de toestellen.

Ook staan er spectaculaire battles tussen atleten uit de wereldtop van Calisthenics op het programma.

Het Calisthenicspark bestaat uit toestellen waarmee je kracht, coördinatie en lenigheid traint. Dit doe je met je eigen lichaamsgewicht en zogenoemde ‘bars’ (stangen). Je kunt eenvoudig beginnen met bijvoorbeeld opdrukken, maar ook indrukwekkende, turnachtige hang en –zwaaibewegingen maken.

Programma

  • 12.00 uur Officiële opening door Marc Budel, wethouder sport
  • 12.15 uur Demonstratie door initiatiefnemer Rico Mesa, voormalig wereldkampioen Melanie Driessen en Calisthenicskampioen uit België, Dieter Vandereyd
  • 12.30 – 13.30 uur Gratis clinics
  • Na de clinics vinden er nog spectaculaire battles plaats met atleten uit de Calithenicstop.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Calistenics

Idee van inwoner

Het idee voor een Calisthenicspark komt van Rico Mesa uit Dieren. Hij behoort tot de wereldtop in Calisthenics: “In Calisthenics kun je je creativiteit kwijt. Je hebt geen halters of gewichten nodig, alles gebeurt met je eigen lichaamsgewicht. Iedereen kan het doen, dat vind ik mooi aan de sport.” Wethouder Marc Budel vult aan: “Calisthenics groeit hard in Nederland. Het is al populair in bijvoorbeeld Spanje en Portugal, waar groepen mensen samen sporten langs het strand of in parken. Het is prachtig dat mensen nu ook hier gratis én in de buitenlucht kunnen sporten, wanneer zij maar willen.”

Na de opening zijn er wekelijks lessen, try-outs en events plaats in het park. Zo kun je kennismaken met de sport. Volg hiervoor de facebookpagina ‘Calisthenics Sportpark Dieren’.

Kanaalzone

De komende jaren werkt de gemeente met inwoners en ondernemers verder aan de Kanaalzone. Samen met alle partijen in het gebied wordt een plan ontwikkeld om de uitstraling van het bedrijventerrein te verbeteren en de recreatieve mogelijkheden langs het Apeldoorns Kanaal meer te benutten. “De Kanaalzone biedt volop mogelijkheden voor recreatie, ontspanning en ontmoeting. Het Calisthenicspark is daar een prachtig begin van”, zegt Ben Denekamp, voorzitter van de stichting ‘Beleef het Kanaal’. Samen met de gemeente Rheden is hij betrokken bij de realisatie.

Het park is gerealiseerd met hulp van een subsidie voor een ‘sportieve buitenruimte’ van de provincie Gelderland. Dit is een sportieve voorziening in de bebouwde omgeving die mensen stimuleert tot sporten en bewegen en die bijdraagt aan de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid van de woonomgeving. Gemeente Rheden ziet de pas vastgestelde sportnota als speerpunt. Het park is een mooi voorbeeld van het coalitieakkoord ‘Rheden geeft energie’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen