Vragenlijst over veiligheidssituatie in uw buurt

Foto: politie.nl

GEMEENTE RHEDEN – Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele vragen uit de Veiligheidsmonitor. Om een goed beeld te krijgen van de veiligheidssituatie ontvangen ongeveer 2.500 inwoners (steekproefsgewijs) deze maand een vragenlijst.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. De resultaten zijn in maart 2020 bekend.

Evalueren en bijstellen

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek voor het evalueren en bijstellen van het veiligheidsbeleid. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners, die de brief krijgen, meedoen aan het onderzoek. Want alleen zo ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie.

Onderzoek

Het onderzoeksinstituut I&O Research voert in opdracht van de gemeente het onderzoek uit. In de afgelopen tijd is al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten een onderzoek geweest.

Burgemeester Carol van Eert:

“We willen graag weten wat  inwoners vinden van de veiligheid en leefbaarheid in hun buurt. Zo kunnen we onze aanpak beter afstemmen op hun wensen en ervaringen. Daarom is het belangrijk dat inwoners die een vragenlijst krijgen, deze ook invullen”.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden