Sportbedrijf Rheden organiseert voor alle 55-plussers uit de gemeente Rheden een fit-test

Foto: Uniek Sporten - Sportbedrijf Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Altijd al willen weten hoe het gesteld is met uw spierkracht, lenigheid, lengte en gewicht en reactievermogen? Op zaterdag 14, 21 en 28 september organiseert Sportbedrijf Rheden voor alle 55-plussers uit de gemeente Rheden een fit-test.

De beweegcoaches van Sportbedrijf Rheden geven advies op maat en inwoners kunnen deelnemen aan workshops op het gebied van sport, cultuur en andere sociale activiteiten. De fit-testen zijn in Velp, Dieren en Rheden.

De test bestaat onder andere uit een bloeddrukmeting, longfunctiemeting, reactietest en een meting van lengte, gewicht en vetpercentage. Direct na de test ontvangen de deelnemers de resultaten en komen zij erachter of zij topfit zijn of dat er werk aan de winkel is.

Fit-test

De deelnemers kunnen de resultaten meteen bespreken met één van de beweegcoaches van Sportbedrijf Rheden. Zij geven advies op maat, bijvoorbeeld over activiteiten die er in de buurt te doen zijn. Aansluitend zijn er twee workshoprondes die worden verzorgd door lokale aanbieders van sport & bewegen, en ook cultuur en andere sociale activiteiten. Naast fysieke gesteldheid is er ook aandacht voor de geestelijke gezondheid.

Doet u mee?

De fit-testen vinden plaats op 14 september in Velp (Sporthal De Dumpel), 21 september in Rheden (Sporthal De Hangmat) en op 28 september in Dieren (Sporthal Theothorne). Tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn de fit-testen. Iedere deelnemer ontvangt een persoonlijke tijd. De workshops zijn tussen 11.00 uur  en 14.00 uur. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via www.sportbedrijfrheden.nl/fit-test of door het invullen van de bon in de Regiobode.

Sport en bewegen belangrijk in dagelijks leven

“Het lijkt mij erg interessant om te weten hoe fit je werkelijk bent. De ene persoon wil wat afvallen, een ander wat meer stabiliteit bij het bewegen. Daarom raad ik alle 55- plussers aan om mee te doen! Een goede gezondheid en fit lijf zorgen er immers voor dat we met energie naar het werk gaan, dagelijkse activiteiten zonder moeite kunnen doen en ons vitaal voelen. In alle gevallen is meer bewegen leuk om te doen en je ontmoet weer eens andere mensen.” Aldus Marc Budel, wethouder Sport & Bewegen.

De gemeente Rheden stelde eerder dit jaar een nieuwe Nota Sport & Bewegen vast, met als belangrijkste doel het stimuleren van deelname aan sport en bewegen. Onder meer met de inzet van  beweegcoaches.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden