Panorama Nederland in Ellecom. Ruimtelijke inrichting van de toekomst

Foto: rheden.nieuws.nl

ELLECOM – Het Panorama Nederland reist door het hele land en tijdens de Open Monumentendagen, op 14 en 15 september, staat het in Ellecom.

Tussen 11.00 en 16.00 uur is het Panorama gratis te bekijken in de turnhal op landgoed Avegoor, Eikenstraat 5 in Ellecom. Panorama Nederland geeft een toekomstbeeld voor de ruimtelijke inrichting van Nederland.

Wat is Panorama Nederland?

Het Panorama Nederland schetst een optimistisch beeld voor de ruimtelijke inrichting van Nederland in de toekomst. Het laat zien hoe de grote maatschappelijke vraagstukken van nu niet alleen een uitdaging vormen, maar ook de sleutel zijn voor oplossingen in de toekomst. Panorama Nederland is een fysiek panorama: een 360 graden verbeelding op ooghoogte, waarin bezoekers zelf een kijkje kunnen nemen in de toekomst. Via de app Panorama Nederland, die kan worden gedownload op smartphones en tablets, krijgen bezoekers een toelichting op het Panorama.

Waarom Panorama Nederland?

Nederland staat voor een aantal grote en ingewikkelde vraagstukken. De klimaatverandering, het tekort aan woningen en de overstap naar hernieuwbare energie. Stuk voor stuk opgaven waarvan iedereen de gevolgen ondervindt, in het landschap om ons heen en in onze levensstijl. Met het Panorama Nederland geeft het College van Rijksadviseurs een ruimtelijke verbeelding van hoe Nederland de komende tientallen jaren kan veranderen. Het College van Rijksadviseurs is een onafhankelijk adviescollege dat het kabinet gevraagd en ongevraagd adviseert over ruimtelijke kwaliteit.

Openingstijden

Het Panorama Nederland is op zaterdag 14 september en zondag 15 september van 11.00 uur tot 16.00 uur gratis te bekijken in de turnhal op landgoed Avegoor in Ellecom, gelegen naar SC EDS aan de Eikenstraat. Kijk voor meer informatie over het Panorama op www.panorama-nederland.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden