Museum Rheden in Oorlogstijd opent haar deuren op zaterdag 14 september

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Op zaterdag 14 september gaat het museum Rheden in Oorlogstijd open voor bezoekers. Het museum is te vinden in Velp aan de Hoofdstraat 75.

Het museum is gratis te bezoeken en geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur tot en met 8 mei 2020. Voor groepen is het handig een afspraak te maken.

Collectie

De collectie van het museum verandert elke drie maanden. Het eerste kwartaal is het thema de Slag om Arnhem en de evacuatie van die stad, het tweede kwartaal staat de Joodse (onderduik)geschiedenis centraal en in het laatste kwartaal gaat het vooral over de bevrijding. Elk kwartaal zijn er ook bijzondere activiteiten zoals lezingen, optredens en workshops. Het museum is vooral bedoeld voor inwoners van de gemeente Rheden en ook voornamelijk gevuld met spullen uit de oorlog, beschikbaar gesteld door inwoners uit de gemeente. Hierdoor spelen de ervaringen en belevingen van Rhedense inwoners en/of hun familie een hoofdrol in de collectie. Maar natuurlijk zijn ook inwoners van andere gemeenten van harte welkom.

Comité Rheden in Oorlogstijd

Het Comité Rheden in Oorlogstijd bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers en is de motor achter dit museum. Het vervullen van de functie van gastheer/gastvrouw in het museum gebeurt ook door vrijwilligers uit alle dorpen van de gemeente. Net als het klussen en het inrichten van het museum. De organisatie zoekt overigens nog een aantal mensen die op zaterdag of zondag enkele uren willen optreden als gastheer/gastvrouw. Kennis van de Tweede Wereldoorlog is niet noodzakelijk.

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.rheden.nl/rhedeninoorlogstijd of www.facebook/rhedeninoorlogstijd

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden