Landschapsdag Rheden; Een dag voor jong en oud in de natuur!

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Op zaterdag 28 september laten ondernemers, verenigingen en landgoederen op verschillende plekken in de gemeente Rheden zien hoe zij bijdragen aan het Rhedense landschap. Dat doen zij door jong en oud te laten kijken, luisteren, meedoen of proeven.

De officiële start van deze dag is bij de veerpont in Rheden. Om 9.30 uur is de opening door wethouder Marc Budel en IVN Oost-Veluwezoom. Gemeente Rheden neemt deel aan het ‘Schone Rivieren‘ project van de IVN en levert zo een bijdrage aan bijvoorbeeld landelijk onderzoek naar de herkomst van het afval. Na de opening wordt ongeveer 4 km oever schoon gemaakt. Bezoekers die mee willen helpen, kunnen zich aanmelden via [email protected].

Buitengebied

Het buitengebied is een plek waar landbouw, natuur, recreatie, wonen en werken samenkomen. De afgelopen jaren zijn er veel projecten uitgevoerd die het landschap mede maken tot wat het nu is. Er zijn bijvoorbeeld poelen aangelegd, hagen gepland, onderhoud gepleegd aan hoogstambomen, bijenstallen geplaatst en erven ingepast in het landschap.

Activiteiten

Tijdens de Landschapsdag Rheden kunt u meer te weten komen over deze projecten. Ook is er onder andere een landschapsmarkt bij het bezoekerscentrum Natuurmonumenten, zijn blaarkoppen (koeienras) in de uitwaarden bij Rheden en bonte bentheimers (varkensras) bij Hoeve de Bonte Bentheimer in Spankeren van dichtbij te bekijken en kan lokale honing geproefd worden bij een imkervereniging (Rhevakterrein Rheden en Kanaalweg in Dieren) . Kinderen kunnen een hindernisbaan afleggen, spelletjes doen, broodjes bakken. En écht nog veel en veel meer!

Bij de veerpont in Rheden kunnen bezoekers zien wat de plannen zijn voor de uiterwaarden tussen Arnhem en Giesbeek. Het Rivierklimaatpark IJsselpoort wil er voor zorgen dat het goed wonen en werken en genieten blijft aan een veilige IJssel en haar prachtige uiterwaarden.

Meer informatie over de Landschapsdag Rheden en het programma zijn te vinden op:

Meer informatie over Rivierklimaatpark en Schone Rivieren vind u op:

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagramof krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden