Rhedens college van B&W informeert inwoners over bezuinigingen

Foto: .

GEMEENTE RHEDEN -Inwoners en andere belangstellenden kunnen op woensdag 2 oktober om 19.30 uur naar het gemeentehuis in De Steeg komen. Het college van de gemeente Rheden vertelt dan over de begroting 2020-2023 en de bezuinigingsmaatregelen die zij daarin heeft opgenomen.

Bezuinigen

Net als ongeveer alle gemeenten in Nederland kampt ook de gemeente Rheden met flinke tekorten vanwege onder andere de toenemende kosten voor jeugd en de WMO. Om geen tekorten op de meerjarenbegroting te hebben, moet er bezuinigd worden. Daarom zijn alle mogelijke maatregelen in beeld gebracht. Tijdens de informatieavond vertelt het college welke maatregelen nodig zijn om te zorgen dat de gemeente Rheden de komende jaren niet steeds weer te maken heeft met financiële tekorten. Uiteraard krijgen de bezoekers van deze bijeenkomst ook de gelegenheid om vragen te stellen.

Besluit op 12 november

Uiteindelijk beslist de gemeenteraad over de begroting en dus ook over de bezuinigingen, dat gebeurt op 12 november. Op 22 oktober debatteert de gemeenteraad er eerst over. Inwoners en belangstellenden zijn ook tijdens deze avond welkom. Mensen die willen inspreken tijdens de vergadering op 22 oktober moeten zich vooraf melden bij de griffie van de gemeente, dit kan door een mail te sturen naar [email protected].

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden