Ook in Rheden: samen tegen eenzaamheid

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Op 1 oktober start de landelijke ‘Week tegen eenzaamheid’. “Eenzaam zijn, geeft een vervelend gevoel. Daarom vind ik het belangrijk dat ook de gemeente Rheden meedoet aan de landelijke campagne tegen eenzaamheid”, aldus wethouder Gea Hofstede.

“De campagne richt zich op mensen die zich eenzaam voelen, maar ook op mensen die signaleren dat iemand anders vaak alleen is. Dat spreekt mij aan”, aldus wethouder Gea Hofstede. “Want eenzaamheid komt nog te veel voor en in alle generaties. Meer dan 45% van de 65-plussers voelt zich weleens alleen: bij 19 tot 34-jarigen ligt dat zelfs iets hoger”.

Samen lunchen in dorpshuis

De gemeente steunt daarom de speciale actie van drie dorpshuizen: zij organiseren gratis lunches. Hofstede: “Daar ben ik heel blij mee. Dorpshuizen spelen een belangrijke rol bij de bestrijding van eenzaamheid”. Iedere inwoner van Rheden kan zich opgeven.

Tijdens de lunch worden ansichtkaarten uitgedeeld, waarmee iedere bezoeker weer iemand anders kan uitnodigen: op de koffie of naar een activiteit in de buurt.

“Dus: zoek elkaar op en let op elkaar. Als je vermoedt dat iemand met tegenzin vaak alleen is, doe dan iets. Een uitnodiging voor een kopje koffie is zo ge-appt, of gebruik de ansichtkaart”, moedigt Hofstede aan.

Meer over eenzaamheid

Alle inwoners van Rheden zijn van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij de gratis lunch in het dorpshuis. Op 3 oktober is dat bij Buurthuis De Poort in Velp (opgeven via [email protected]), op 4 oktober bij De Oase in Dieren (opgeven via [email protected]) en op 7 oktober in Dorpshuuis Willem de Zwijger in Rheden (opgeven via [email protected]).

Meer weten?

Op Eenzaam.nl lees je alles over eenzaamheid als je er zelf mee te maken hebt en hoe je kan helpen als je het bij iemand vermoedt.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden