Gratis parkeren in heel gemeente Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Vanaf 1 januari 2020 is parkeren overal in de gemeente Rheden gratis. Het betaald parkeren aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp is namelijk afgeschaft.

Velp had als laatste dorp in de gemeente Rheden nog een deel met betaald parkeren. De gemeenteraad besloot hierover op 21 mei 2019. Daarvoor in de plaats zijn het nu blauwe zones waar 2 uur gratis geparkeerd mag worden. Uiteraard moet de blauwe schijf dan zichtbaar achter de voorruit zijn geplaatst.

Parkeren in Velp

Het centrum van Velp geldt als blauwe zone. De maximum parkeertijd in dit gebied is 2 uur. Uitzondering daarop is de blauwe zone langs de rijbaan van Den Heuvel. Daar mag maximaal 1 uur geparkeerd worden. Op een gedeelte van Den Heuvel en op het Oranjeplein kan gratis geparkeerd worden.

Bewoners of bedrijven in het centrum van Velp in een straat waar er een blauwe zone geldt, kunnen onder bepaalde voorwaarden een parkeervergunning aanvragen.

Parkeren in Dieren

In Dieren liggen verspreid ook blauwe zones. In de Wilhelminaweg en Spoorstraat mag maximaal 1,5 uur geparkeerd worden. In de Kruisstraat en bij het station is de maximum parkeertijd 30 minuten.

Onderzoek naar opheffen betaald parkeren

Vorig jaar is onderzoek gedaan naar parkeren in Velp. Hieruit bleek dat een ruime meerderheid (78%) voor het opheffen van betaald parkeren is aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp. Argumenten zijn onder andere: gratis parkeren past bij de omvang van een dorp als Velp, er komt een eind aan een onduidelijk systeem van blauwe zone en betaald parkeren en het is klantvriendelijker.

Wethouder Gea Hofstede:

“Ik ben erg blij dat het betaald parkeren in Velp nu ook is afgeschaft. De situatie is nu duidelijker en het straalt gastvrijheid uit naar het winkelend publiek en onze toeristen. De ondernemers zijn ook blij dat het betaald parkeren is afgeschaft.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen