Koningsdag nieuwe stijl gemeente Rheden

DIEREN – Op Koningsdag verraste Bram Boender de bewoners van zorgcentrum Beverode in Dieren met een zanggroet. Loco-burgemeester Gea Hofstede en dorpswethouder Dorus Klomberg sloten zich hier spontaan bij aan en brachten een bloemengroet aan de ouderen in het  verzorgingshuis.

Dierenaar Bram Boender werd ooit 2e bij het bekende tv-programma Idols en was de winnaar van de realitysoap House of Talent. Dus zeker geen onbekende in Dieren én omstreken.

Op hoog niveau

Samen met de Dierense Oranjevereniging maakte de coördinator recreatie & evenementen van Attent Zorg en Behandeling deze ‘aubade’ mogelijk. Loco-burgemeester Gea Hofstede en dorpswethouder Dorus Klomberg boden de ouderen namens de gemeente een bloemetje aan. Dit kon zelfs veilig op de hogere verdiepingen dankzij de medewerking van de heer Oswald Scheerder uit Rheden die via Kamphuis Hoogwerken belangeloos een hoogwerker ter beschikking stelde.

Zingen voor saamhorigheid

Het idee van de zanggroet komt van rapper Ali B. samen met de burgemeester van Gouda. Zij namen het initiatief om op Koningsdag in iedere gemeente een bekende plaatselijke artiest te laten optreden bij een verzorgingshuis. Om zo de ouderen en alleenstaanden te verwennen met muziek. In de hoop dat er een landelijk dekkend netwerk van saamhorigheidsconcerten zou ontstaan. In Dieren is dat zeker gelukt.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Loco-burgemeester Gea Hofstede: 

“In deze uitzonderlijke tijden zijn momenten van saamhorigheid erg belangrijk. Wethouder Klomberg en ik hoefden dan ook niet lang na te denken toen ons gevraagd werd om hier aan mee te werken. Ik hoop dat deze zang- en bloemengroet even voor afleiding heeft gezorgd. En het doet zeker recht aan de liefdevolle verpleegkundigen en aan de ouderen die hun geliefden zo missen. Deze mensen steken we graag een hart onder de riem. En gezien de reacties is dat zeker gelukt. Ik wens iedereen heel veel sterkte en hoop dat er gauw weer betere tijden komen”.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden