Nieuwe digitale balie belastingen gemeente Rheden

Foto: gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van Rheden hun gemeentelijke belastingzaken helemaal digitaal regelen via de nieuwe digitale balie voor gemeentelijke belastingen. Ook bedrijven die in de gemeenten gevestigd zijn, kunnen de digitale balie gebruiken. Zo wordt het nog makkelijker om ieder moment van de dag de gemeentelijke belastingzaken te doen.

Van belastingaanslag inzien tot het regelen van automatische incasso

Door de komst van de nieuwe digitale balie is het mogelijk om snel en overzichtelijk gemeentelijke belastinggegevens in te zien. Van belastingaanslag tot taxatieverslag. De gemeente biedt in de digitale balie direct een aantal diensten aan zoals het indienen van een bezwaar, het aanvragen van een kwijtschelding, betalingsregeling en automatische incasso. En er komen steeds meer diensten bij. Zo wordt het voor inwoners steeds makkelijker om vanuit huis de belastingzaken te regelen.

Digitale balie te vinden op website van gemeente

Inwoners en bedrijven kunnen de digitale balie vinden op de website van de gemeente, of direct via https://belastingen.rheden.nl. Verder is alleen nog maar DigID nodig, om in te loggen. Met de digitale balie verbeteren de vier gemeenten hun dienstverlening als het gaat om belastingen. Hierdoor wordt het naast overzichtelijk ook gebruiksvriendelijk en makkelijker. De nieuwe digitale balie voor gemeentelijke belastingen is mogelijk doordat vier samenwerkende gemeenten (Rheden, Rozendaal, Arnhem en Renkum) een nieuw gezamenlijk belastingsysteem in gebruik hebben genomen. Zij werken daarvoor samen met De Connectie, de bedrijfsvoeringorganisatie die ook namens hen de belastingen verwerkt.

Wethouder Budel:

“We zijn als gemeente Rheden trots dat we nu op het gebied van digitale dienstverlening een forse stap kunnen zetten. Alle belastingzaken overzichtelijk bij elkaar, te regelen vanuit huis tijdens én buiten kantooruren. Voor inwoners én bedrijven. Dit past bij een eenduidige dienstverlening vanuit de gemeente.” 

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden