Afval, oud papieren en kerstbomeninzameling in gemeente Rheden

Foto: VVD Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Het nieuwe jaar is in zicht! Dat betekent dat de nieuwe Afvalkalender binnenkort op de mat valt. En in het nieuwe jaar halen de Rhedense verenigingen vanaf februari het oud papier weer op, mits de dan geldende coronamaatregelen dit toelaten natuurlijk.

Ook kunnen de Rhedense inwoners hun kerstboom in week 1 aan de weg zetten om deze op te laten halen. Het Recycleplein in Doesburg kent rond de feestdagen aangepaste openingstijden.

Afvalkalender en app

Inwoners die uiterlijk 28 december geen afvalkalender hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de gemeente. Dat kan via een contactformulier op de website of telefonisch via (026) 49 76 911. Er wordt dan een nieuwe kalender toegestuurd.

Ook is er de Afvalwijzer-app. Deze app is gratis te downloaden in de Appstore of Play Store. Hierin staan alle inzameldagen en kan een melding ingesteld worden om een herinnering te krijgen als de container aan de weg kan.

Oud papier

Vanwege de coronamaatregelen die sinds 15 december van kracht zijn, blijft Suez in ieder geval in januari 2021 het oud papier ophalen. De inzameldata zijn te raadplegen in de digitale afvalwijzer, de Afvalwijzer-app en op  www.rheden.nl/papierinzameling.
Ook zijn er volgend jaar een aantal wijzigingen bij het ophalen van het oud papier als de verenigingen dit weer kunnen doen. Kijk daarom goed in de Afvalkalender of de Afvalwijzer-app.

Kerstbomen aan de weg

In week 1, van 4 tot en met 8 januari, kunnen inwoners van de gemeente Rheden hun kerstboom weer laten ophalen. Dat kan door deze te plaatsen bij de Gft-container als die in die week geleegd wordt. Wordt de Gft-container niet in die week geleegd? Dan kan de kerstboom, uiteraard zonder versierselen, op de dag dat die container normaal gesproken geleegd wordt, aan de weg gezet worden.

Aangepaste openingstijden Recycleplein rond de feestdagen

Op 24 december (kerstavond) en 31 december (oudjaarsdag) sluit het Recycleplein Doesburg aan de Parallelweg Den Helder 4 om 16.00 uur. Op eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag is het Recycleplein Doesburg gesloten.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden