Renovatie Sporthal Theothorne zorgt voor duurzamere sporthal

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Het college van B&W stelt de raad voor geld beschikbaar te stellen om sporthal Theothorne in Dieren te renoveren én te verduurzamen. Dit betekent onder andere dat de sporthal een gasloos gebouw wordt.

Voor sporthal Theothorne stonden al diverse onderhoudsmaatregelen op de planning. Hier komt bij dat overheidsgebouwen moeten voldoen aan bepaalde klimaateisen.

Renovatie

De renovatie bestaat uit verschillende onderdelen. Beginnend bij het vervangen of verbeteren van de tribune zodat deze gebruikt kan worden bij allerlei sportactiviteiten. Het onderhoud en de vervanging van een gedeelte van het dak waar asbest in zit, is een belangrijk stap om ook gelijk het dak extra te isoleren. Verder staat de uitbreiding van de klimaatinstallatie met een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning voor het hele gebouw op de planning. Naast onderhoud en wettelijke maatregelen stelt het college nu voor een stap verder te gaan door van de sporthal een gasloos gebouw te maken.

Kosten en planning

De verwachting is dat de plannen voor sporthal Theothorne in april besproken worden in de raad. De totale kosten voor alle werkzaamheden zijn ruim €2 miljoen. Omdat Theothorne een druk bezette sporthal is, is gekeken wanneer deze werkzaamheden het beste zouden kunnen plaatsvinden. Dit is de periode rond de zomer van 2023.

Dorus Klomberg, wethouder klimaat en vastgoed:

“Sporthal Theothorne is de grootste sporthal in onze gemeente die voor veel sporten wordt gebruikt op verschillende niveaus. Het is daarom zeker belangrijk dat het gebouw in goede staat verkeert door onder andere de tribune te vervangen. Voor sporthal Theothorne stonden al werkzaamheden gepland voor het dak, de cv-ketels en de klimaatinstallatie. Dit is geen beter tijdstip om het gebouw nu ook te verduurzamen en gasloos te maken. Dit sluit mooi aan bij onze doelstelling om in 2040 een CO2-neutrale gemeente te zijn.” 

Kijk voor meer informatie op Verduurzaming Theothorne Rheden – iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen