Fietsersbond nodigt raadsleden uit voor een fietsveiligheidstest door Dieren en Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN/VELP – Op zaterdag 26 februari fietsen actieve leden van de Fietsersbond Rheden Rozendaal met locale politici de fietstocht “Ervaar Dieren en Velp op de fiets”.

Doel van de tocht is de fietsveiligheid en de fietsinfrastructuur nader te bekijken en te ervaren wat er nog beter kan, maar ook om te genieten van de gerealiseerde goede voorzieningen. Onderweg wisselen de deelnemers ideeën uit om Velp en Dieren én de andere dorpen in de gemeente Rheden nog fietsvriendelijker en veiliger te maken.

Een onderdeel van de fietstocht is “De Oversteekproef”.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat fietsers zich steeds onveiliger voelen op de fiets. Rotondes, verkeerd afgestelde stoplichten, onduidelijke kruispunten, veel autoverkeer en te hoge snelheden ervaren fietsers als onveilig. Ook het aantal dodelijke fietsongelukken neemt de laatste jaren toe. Tijdens de fietstocht vragen de leden van de Fietsersbond aandacht voor de verbeterpunten zodat de plaatselijke politici dit kunnen meenemen in hun beleid de komende 4 jaren.

Het programma in Velp:

  • 10.30 uur: begin fietstocht in Velp op het parkeerterrein van het ziekenhuis.
  • 12.00 uur: einde tocht bij boekhandel Jansen en de Feijter (Emmastraat) met een hapje en een drankje.

Het programma in Dieren:

  • 14.00 uur: begin fietstocht in Dieren bij café ’t Schilderij ( Harderwijkerweg)
  • 15.30 uur: einde fietstocht in Dieren bij café ’t Schilderij voor een drankje en een hapje.

U bent van harte uitgenodigd mee te fietsen.

Voor vragen kunt u terecht bij: [email protected]. Of telefonisch: 06 1461 7940 (Freek te Brinke)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen