Plan om de biodiversiteit in Rheden te verbeteren, vastgesteld

Foto: Hebi-B-Pixabay

GEMEENTE RHEDEN – Het college van B&W heeft het plan om de biodiversiteit in Rheden te verbeteren, vastgesteld. De komende weken kunnen inwoners en instanties meedenken over de voorgestelde maatregelen. In de zomer van 2021 had de gemeenteraad daarvoor al de randvoorwaarden en een hoog ambitieniveau vastgesteld.

Biodiversiteit staat overal ter wereld onder druk. Maar nergens in Europa gaat het zo slecht met de biodiversiteit als in Nederland: op dit moment is er nog maar 15 procent over van de inheemse planten- en diersoorten die we in 1900 in ons land hadden. Ter vergelijking: het Europese gemiddelde ligt op 40 procent. Ook in de gemeente Rheden staat de biodiversiteit onder druk. Veel soorten die al zijn verdwenen krijgen we niet zonder meer terug.

Om de biodiversiteit te behouden en zo veel mogelijk te verbeteren werkt de gemeente Rheden aan een biodiversiteitsplan. Biodiversiteit is namelijk ook van groot belang voor de mens. Een grote soortenrijkdom zorgt er immers voor dat wij voedsel kunnen blijven telen, dat we zuurstof kunnen inademen en dat water wordt gezuiverd. Belangstellenden kunnen via www.rheden.nl/biodiversiteit het biodiversiteitsplan inzien. Uiteraard hoort de gemeente Rheden ook graag wat inwoners, bedrijven en organisaties van het plan vinden. Hoe zij hun mening kunnen geven, is ook te lezen op de website. Reageren kan tot en met 11 april 2022.

Marc Budel, wethouder Natuur en Landschap:

“In onze provincie en gemeente zijn de afgelopen jaren al veel stappen gezet om de achteruitgang te stoppen. Denk aan bijvoorbeeld meer biodivers maaibeleid en kruidenrijke akkerranden voor vlinder, insecten en vogels. Maar dat betekent niet dat we er al zijn. Om echt wat te betekenen voor de verbetering van de biodiversiteit moeten we allemaal ons steentje bijdragen. Wij kunnen als gemeente ons beheer nog meer aanpassen, natuurlijke verbindingen herstellen en natuurinclusief bouwen stimuleren. En we hebben onze inwoners, landgoedeigenaren en ondernemers ook hard nodig. Daarom willen wij initiatieven zo veel als mogelijk ondersteunen. Het plan gaat straks met alle reacties en ideeën naar de (nieuwe) gemeenteraad voor besluitvorming. Ik kijk uit naar alle reacties.”

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen