Draagvlakmeting onder de inwoners over Masterplan Veluwezoom begonnen

Foto: IVN Oost-Veluwezoom

De gemeenten Rheden en Rozendaal voeren een draagvlakmeting uit onder de inwoners van de beide gemeentes en de gebruikers van het Nationaal park De Veluwezoom. Dit doen ze om meer inzicht te krijgen in het draagvlak voor het Masterplan.

De enquête kan, tot en met dinsdag 19 april, op www.rheden.nl/masterplan worden ingevuld. De resultaten van de peiling hebben geen invloed meer op de inhoud van het plan, maar zijn wel bedoeld om de raden inzicht te geven in het draagvlak die onder de gebruikers van het Nationaal Park leven. De resultaten maken daarom ook deel uit van de stukken voor de besluitvormende Raad over het Masterplan in juni 2022.

Draagvlakpeiling Masterplan

Het bureau Opiniepijlers voert de draagvlakpeiling uit. Dit bureau onderzoekt, in opdracht van de gemeenten Rheden en Rozendaal, de meningen van inwoners en bezoekers van het gebied, over het Masterplan peilen. Op verschillende plekken en gaan zij met ongeveer 250 mensen over dit onderwerp in gesprek. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om op www.rheden.nl/masterplan de enquête in te vullen.

De Opiniepijlers staan, onder voorbehoud, tussen 10.00 – 16.00 uur op de volgende plekken:

  • Donderdagochtend 14 april Het Sprengenhus in Laag -Soeren
  • Donderdagmiddag 14 april, Parkeerplaats restaurant Paviljoen de Posbank
  • Vrijdag 15 april, Parkeerplaats restaurant Paviljoen de Posbank
  • Zaterdagochtend 16 april, Papiercontainer Kerklaan in Rozendaal
  • Zaterdagmiddag 16 april, Rozendaalse Veld
  • Dinsdag 19 april, Hoek Groenestraat/Oranjeweg in Rheden

Masterplan Veluwezoom

Sinds het voorjaar van 2021 werken de twee gemeenten samen met Natuurmonumenten aan het Masterplan Veluwezoom. Dit Masterplan moet ervoor zorgen dat de balans tussen natuur recreatie en verkeer in het Nationaal Park Veluwezoom wordt verbeterd. Het vastgestelde Principeplan wordt nu uitgewerkt tot het Masterplan Veluwezoom. In juni 2022 wordt zowel het Masterplan als het uitvoeringsprogramma aangeboden aan de gemeenteraden. Op dat moment zal er meer duidelijk zijn over het moment waarop de maatregelen worden ingevoerd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen