IVN Oost-Veluwezoom: Wandelexcursie door de Onzalige bossen

Foto: IVN Oost-Veluwezoom

DE STEEG IVN Oost-Veluwezoom houdt op zondag 8 september om 14.00 uur een wandelexcursie door de Onzalige bossen. Start is op de parkeerplaats de Lappendeken aan de Diepesteeg/Beekhuizenseweg in De Steeg.

Onzalige bossen

De Onzalige bossen liggen geologisch gezien hoog op de stuwwallen en zijn één van mooiste bossen van de Veluwezoom. Op enkele plaatsen reiken de hoogtelijnen een hoogte van meer dan 100 meter boven N.A.P.. In deze voormalige hakhoutbossen groeien relatief veel eiken en beuken met verschillende onder begroeiing. Op sommige plekken vindt je of Bochtige smele, Bosbessen of Adelaarsvarens en weer op andere plekken groeien deze soorten allen door elkaar.

Tijdens deze natuurexcursie wordt uitgelegd hoe de heuvels in dit gebied zijn ontstaan en welk effect de verschillende grondsoorten op de vegetatie hebben.

Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie ook op: www.ivnoostveluwezoom.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen