IVN Oost-Veluwezoom organiseert korte vogelcursus

Foto: Jaap Vette

RHEDEN – IVN Oost-Veluwezoom organiseert een korte cursus over vogels. Als we bedenken dat vogels al meer dan 100 miljoen jaar op aarde zijn en de mens nog maar één miljoen jaar, dan kunnen wij nog veel leren van vogels.

Over hoe ze overleven en hoe ze soms fluitend door het leven gaan. We laten de cursisten aan de hand van verhalen en voorbeelden kennismaken met vogelsoorten zoals merel, vink, boomklever, roodborstje, tjiftjaf en zwartkop. Doel is dat de deelnemers de vogels leren herkennen en waarderen.

De cursus bestaat uit twee theorieavonden op de woensdagavonden 15 april en 13 mei en twee ochtendexcursies op de zaterdagochtenden 18 april en 16 mei. De cursusavonden zijn van 19.30 – 21.30 uur in gebouw de Klaproos aan de Korenbloemstraat 21 te Rheden.

De excursieochtenden vinden plaats op het landgoed Beekhuizen in Velp en zijn van 9.00 – 11.30 uur. De kosten voor deze cursus zijn 25 euro per persoon.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Maarten de Gooijer, tel. 026 363 43 85,  e-mail: [email protected].

(Foto’s: Jaap Vette)

Kijk voor meer informatie ook op: www.ivnoostveluwezoom.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Pimpelmees - Jaap Vette

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden